• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
VATSO İzmir Fuarında Van Kahvaltısı Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu yıl altıncısı düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı gerçekleştirilen `Travel Turkey İzmir` Turizm Fuar ve Konferansı`na Van kahvaltısı damgasını vurdu.

 

Yerli, yabancı 700`e yakın firmanın katılımıyla başlayan fuarda Van standına yerli ve yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. Ziyaretçilere, Van`ın tarihi ve turizm değerlerini tanıtan CD, kitap ve broşürlerinde dağıtıldığı fuarda stant açan Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı`nı ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Orhun ile Hacı Tugay temsil ettiler.

 

VATSO, fuarda Van standını ziyaret eden binlerce kişiye Van`a has olan otlu peynir, lavaş ekmek, cacık, kavut, bal ve murtuğa gibi Van kahvaltısının bütün ürünlerinden oluşan bir Van kahvaltısı ikramında bulundular. Turizm acenteleri temsilcileri, ziyaretçiler ve katılımcı firma temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişiye bir sunum yaptıklarını da ifade eden VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Van denince ilk akla kahvaltısının geldiğini kaydetti. Kantarcıoğlu, Van`ın önemli zenginliklerinden olan kahvaltıyı tanıtmak istedikleri ifade ederek, \"Biz Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin en büyük zenginlik kaynaklarından biri olan Van kahvaltını tanıtmak istedik. Van kahvaltısının bütün ürünlerini buradaki firma ve acente temsilcilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir gruba sunum yaptık. Standımızı ziyaret eden insanlara da Van kahvaltısını dağıttık. Amacımız gelen insanların damaklarında Van kahvaltısı tanını bırakmaktı\" dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir