• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Milliyet, Said Şahin`le Röportaj Gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen, mahkeme kararıyla kapatılan ve Mustazaf-der’in devamı olan “Mustazaflar Hareketi”, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) adıyla partileşiyor. Yerel seçimlere bağımsız adaylarla girmeyi planlayan partiyi, “Mustazaflar Hareketi” sözcülerinden Said Şahin  Milliyet’e anlattı:

* Neden parti kurma ihtiyacı duydunuz?
Toplumun taleplerine yeterince karşılık verilmediği hususlar var. Ülkenin genel idaresinde sorunlar var. Başörtüsü meselesi var. Müslüman halk olarak çocuklarımızın kendi inançları doğrultusunda okumalarının önünün açılmasını istiyoruz.

* Parti programında neleri ön plana çıkaracaksınız?
Mevcut mekanizmalar içinde çıkmaza giren Kürt sorunu, başörtüsü sorunu ve insan merkezli devlet anlayışı. Bizim için kutsal olan insan. Eğitimdeki çarpıklıkları, başörtüsü sorununu, gençliğin eğitimindeki maneviyatsızlığı dile getirecek İslami muhalefet olacağız. Laik devlet anlayışını Müslümanlara sevdiren değil, inançların önünü açan devlet anlayışı olması gerektiği kanaatindeyiz. Bir diğer sorun, okullarda uyuşturucu yaşının düşmesi. Kadına yönelik şiddet de çözüme kavuşturulamayan meselelerden biri.

* Siz nasıl bir çözüm önereceksiniz?
Sadece kadına yönelik değil, şiddetin temelinde inançsızlık var. Mücadele, ahlaki eğitimle yapılmalı. Kalbinde cennet cehennem korkusu, insani değer bulunmayanlar olduğu müddetçe polislerin çözeceği iş değil. Toplumun maneviyat sorunu var.

* Kadına şiddet demişken, İslami feminist Konca Kuriş cinayetini hatırlayanlar olacaktır.
Onu Hizbullah’a sorsunlar. Ancak şunu söylemek gerek. Bir konu ele alınacaksa bütün yönleriyle alınsın. Bir dönem devlet kendi işlediği cinayetleri Hizbullah’a yükledi.

* Hizbullah’la ilginiz yoksa niye bu konuya açıklık getirme ihtiyacı duyuyorsunuz?
Doğruları konuşmak için o yapı içinde olmak gerekmiyor. Hizbullah bu ülkenin gerçeği. Kirli bir algı oluşturuldu, ezbere dönüştürüldü. Bu, ülkenin Müslümanlarına yaklaşımdaki zihniyet meselesi.

* Kendinizi mağdur olarak görüyorsunuz...
Şüphesiz. Sadece Mustazaf-der değil, bütün Müslümanlar bu ülkede sistematik zulümlere maruz kaldı. Mustazaf-der çatısı altında faaliyet gösteriyorduk ancak hitap ettiğimiz kitlelere bu alan dar gelince partileşen bir yapıyız.

* Taban olarak hangi kesimleri hedefliyorsunuz?
Bu ülkede siyasi taleplerine karşılık bulamamış herkesi hedef kitlemiz olarak görüyoruz. İlk etapta hedefimiz yerel seçimler. Önce potansiyelimizin olduğu yerlerde, sonrasında uzun soluklu mücadele vermeyi planlıyoruz.

* Kadın aday olacak mı?
Parti içerisinde kadınlara yer vereceğiz ama aday konusunu süreç belirleyecek. Şu an net bir şey yok. (MİLLİYET)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir