• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Paraguay'ın kararı en çok işgalcileri sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez imzasını yayımlanan kararnamede "Daeş ve El-Kaide gibi küresel örgütlerle Hamas ve Hizbullah gibi uluslararası örgütler terör örgütü olarak tanınmıştır." denildi.

Paraguay'ın aldığı karara ise en çok destek siyonist işgalcilerden geldi. İşgalcileri sevindiren karara yönelik terör rejimi başbakanı Netanyahu, Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo'nun Hizbullah'ı ve Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlama kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Terörist Netanyahu ayrıca daha fazla ülkenin de bu – sözde - önemli adımı atması için çalıştıklarını söyledi.

Benzer bir açıklama da Amerikan Yahudi örgütlerinin başkanları konferansından geldi. Örgüt başkanları Paraguay'ın bu kararını "terörle mücadelede devam eden bir başka önemli adımı temsil ettiğini" söyleyerek kararı alkışladıklarını belirttiler.

Öte yandan birçok üst düzey siyonist yöneticiler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda kararı alkışladıklarını ve başka ülkelerden de aynı yolu takip etmelerini beklediklerini söylediler.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'da karara sevindiğini belirterek, "Paraguay'ın, Daeş, Hizbullah, El Kaide ve Hamas'ı terör örgütleri listesine alma kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Hizbullah, İran'ın saldırgan temsilcisidir ve Güney Amerika'da hiçbir işi yoktur." dedi.

Güney Amerika ülkesi Arjantin daha önce Lübnan Hizbullah'ını "terör listesi"ne almıştı. Benzer bir uygulamanın Brezilya'dan da beklendiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir