• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
`AK Parti Sözünde Durmadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Aylı Divan Toplantısında MEB`in başörtüsünü yasaklayan yeni kılık kıyafet yönetmeliğine tepki gösterdi.
 
Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Aylı Divan Toplantısı, Saadet Partisi il binasında bulunan konferans salonunda saat12.00`de gerçekleştirildi. Toplantıya il ve ilçe teşkilat başkanları, il müfettişi ve üyeler katıldı.
 
Divan toplantısında konuşan Batman Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer, "27 Kasım 2012 tarihinde ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kılık kıyafet yönetmenliği ile lise ve ilköğretim konularında öğrencilerin inançlarına göre giyinip örtünmeleri yasaklanmıştır. Yıllar önce Ak Parti hükümeti başörtüsü konusunu çözeceğine dair söz vermişti. Maalesef bugün başörtüsünü yönetmenlikle yasaklamıştır. Değerli ve inançlı halkımızın bu konuda sessiz kalmayacağına inanıyor dolayısıyla hükümetin acil durum düzelmesi yapmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
AK Parti Hükümetinin sorunları çözmediğini ifade eden İçer, "Yıllardır ülkemiz ve özellikle bölgemiz üzerinde oynanan oyunlar maalesef halen devam etmektedir. İçte etnik çatışmalar dışta aynı inanca sahip komşu ülkelerle onlarca sorun ve düşmanlıklar oluşmuş ve hükümet NATO`dan yardım istemek zorunda kalmıştır. Bölgemiz üstünde oynanan dış oyunları bozmak devletin görevi iken Ak Parti Hükümeti her gün yeni olumsuzluklarla tansiyonu yükseltmektedir" dedi.
 
Suç teşkil eden bütün milletvekilleri hakkında fezleke çıkarması gerektiğini belirten İçer, "Bölgemizde zaten yüksek olan tansiyonu biraz daha yükseltmemek ve kaosa neden olmamak için yalnız bazı BDP`li milletvekilleri için dokunulmazlıkların kaldırılmasının doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Hangi partili olursa olsun suç teşkil eden milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanırsa BDP hakkında da hazırlansın. Adil olanda budur" şeklinde konuştu.
 
Toplantı sonunda Batman Balpınar köyünden Saadet Partisi Gençlik Kollarına yeni katılan üyelere rozetleri Batman Merkez İlçe Başkanı Abdulhakim İçer tarafından takıldı. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir