• DOLAR 32.514
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2490.088
  • ...
Batman'daki orman yangını söndürülemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'ın Kozluk ilçesi Akçakışla köyü bölgesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangınının sürdüğü, itfaiye ekiplerinin yangını sönüdürmede yetersiz kaldığı belirtildi.

Akçakışla köyü muhtarı Mehmet Sarçın, İLKHA'ya telefonda yaptığı açıklamada, köyün etrafındaki ormanlık alanda bugün saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktığını belirtti.

Çıkan yangının kısa sürede yayıldığını söyleyen Sarçın, itfaiye ekiplerine haber verdiklerini ve ekiplerle birlikte köylülerin de yangını söndürmeye çalıştığını söyledi.

Yangının büyüdüğünü ve söndürmede yetersiz kalındığını ifade eden Sarçın, "Yetkililerden yangının söndürülmesi için helikopter istedik ancak bölgede bulunmadığını ifade ettiler. Yangına gerekli müdahale yapılmazsa büyür bir alan küle dönecektir. Yangının şu an itibariyle Akçakışla ve bölge köylerine sıçrama tehlikesi yoktur ancak tedbirlerin alınması gerekiyor. Yetkilerin bu bölgeye acilen söndürme çalışmaları için gerekli araçları sevk etmesi gerekiyor." dedi.

İlçenin kırsal alanlarında son 2 ayda çıkan orman yangınlarında geniş bir alanın küle döndüğünü aktaran Sarçın, ormandaki birçok canlı da telef olduğunu ifade etti. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir