• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Taliban: Okul yaktığımız iddiaları yalan ve kara propaganda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir okulu ateşe verdikleri iddiasının yalan ve kara propaganda olduğunu ifade etti.

Kabil hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nusret Rahimi, Taliban'ın Kabil'in Şeker Dere ilçesinde bulunan Buye Zar Kız Lisesini ateşe verdiğini öne sürmüştü.

700 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun kullanılamaz hale geldiği belirtilirken, okula yönelik saldırıyı Taliban'ın gerçekleştirdiğine dair herhangi bir bulgu paylaşılmamıştı.

"İddialar yalan ve kara propaganda"
Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid ise söz konusu iddianın yalan ve kara propaganda olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mücahid, "Buye Zar Kız Lisesi'ni ateşe verdikleri iddiasının yalan olduğunu" ve "bu iddiayı kategorik olarak reddettiklerini" ifade etti.

Taliban Sözcüsü, Taliban'ın eğitim merkezlerine saldırgan bir tutumunun olmadığını, bunun aksine eğitim merkezlerini koruduklarını belirtti.

Bölge uzmanları, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin gündemde olduğu bir dönemde bu tarz iddiaların ortaya atılmasının beklenen bir durum olduğunu vurguluyor.

Bu doğrultuda hassas merkezlere ve Afganistan'da kadın hakları, etnik farklılıklar ve eğitim hakkı gibi kritik fay hatlarına yönelik kışkırtıcı eylemler olabileceği de belirtiliyor.

ABD Afganistan'dan çekildikten sonra gücünü önemli ölçüde yitirecek olan Kabil hükümetinin, ülkeyi Batı kamuoyunun gündeminde tutma ve kendilerine yönelik desteği sürdürme amacıyla benzeri eylemleri gerçekleştirebileceği öne sürülüyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir