• DOLAR 32.552
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2435.614
  • ...
Sorunlarının Hal Edilmesi İçin Halkoylamasına Gittiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kuyubaşı TOKİ halkı kaderini belirlemek üzere sandık başına gitti. 2006 yılında Batman`da yaşanan sel felaketinden sonra hükümet tarafından sel mağdurları için TOKİ`ye yaptırılan semt inşa edilmesinden bu yana hep sorunlarla gündeme geldi. Herhangi bir statüsü olmadığından bu sorunların düzeltilememesi üzerine TOKİ sakinleri bir statü sahibi olmak ve sorunlarının hal edilmesi için bugün halkoylamasına gitti. Sabah saat 08.00`de Kuyubaşı TOKİ Dumlu Pınar İlköğretim Okulunda başlayan oylama akşam saat 15.00`te bitecek.

 

Yaklaşık 8 bin nüfusu olan Kuyubaşı TOKİ`de yapılan halkoylamasında 2681 seçmen bulunyor. 7 farklı sandıkta oylamaya katılan TOKİ sakinleri sorunlarının hal edilmesi ve idareciler tarafından muhatap alınmak istediklerini belirttiler. TOKİ sakinlerinden İbrahim Üzüm \"Oyumuzu kullanmaya geldik. Daha iyi bir hizmet görmek istiyoruz. Bugüne kadar suyumuz yoktu. Oda yeni hal oldu. İyi olan her şeyi istiyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

TOKİ sakinlerinden Mikail Koç \"Oyumuzu kullanmaya geldik. Hangisi hayırlı ise Allah onu yapsın. Buranın Batman`a mı yoksa köy muhtarlığına bağlı olması hakkında oy kullandık. Buranın temizlik sorunları vardır. Eğer belediyeye bağlansak belki biraz temizlik gelir\" şeklinde konuştu.

 

Kuyubaşı köyünden oy kullanmaya gelen Mevlüd Gönülaçar ise \"TOKİ halkının daha iyi hizmet alması için oy kullanmaya geldik. Hem TOKİ sakinleri için hem de köy için daha iyi olmasını istiyoruz. Kuyubaşı halkı bir imza için köye kadar gelip gitmesin. Bunlardan daha önemlisi ise burada bir sağlık ocağımız vardı. Hırsızlar orayı defalarca yağmalamalarından dolayı şu an çalıştırılamıyor.\" ifadelerini kullandı. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir