• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Başörtüsü Yasağı Siverek`te Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde faaliyet gösteren 25 sivil toplum kuruluşu, düzenledikleri basın açıklamasıyla, Milli Eğitim Bakanlığı`nın yayınladığı yönetmelik ile okullardaki başörtüsü yasağını devam ettirmek istemesini protesto etti.
 
Saat 12.00`de, İlçenin Kanlıkuyu Meydanı`nda bir araya gelen kalabalık grup, attıkları sloganlar ve açtıkları pankartlarla yönetmeliği protesto ederek hükümetin atılan yanlış adımlardan derhal geri dönmesini istedi.
 
Grup adına basın açıklamasını geçmişte başörtüsü mağduru Esma Karahan okudu.
 
Basın açıklamasında AK Parti hükümetinin başörtüsü konusundaki yasakçı tavrı eleştirilerek, başörtüsünün Allah`ın emri olduğu hatırlatıldı.
 
"Okul İçinde Baş Açık" İfadesiyle Başörtüsüne Yasak Getirilmiştir
Yeni düzenlemeyle sözde hak ve özgürlükler alanında bir açılım yapmayı hedefleyen ve öğrencilerin "tek tip" kıyafet giymeye zorlanamayacağını iddia eden bakanlığın, aynı yönetmelikte geçen "okul içinde baş açık" ifadesi ile her yönüyle köhnemiş ve gayrı insani bir şekilde sürdürülen başörtüsü yasağının devam etmesi doğrultusunda iradesini belli ettiği vurgulandı.
 
Söz konusu yönetmelikte, İmam-Hatip okullarında başörtüsü takmanın serbest hale getirildiği vurgusunun içi boş bir söylem olduğu belirtilen açıklamada, Zira 28 Şubat sürecinde bile İmam-Hatip okullarına öğrenciler başörtüleriyle gitmişlerdir ve günümüzde imam-hatip okullarında fiilen bu yasak zaten kalkmıştır.
 
Ayrıca başörtüsü serbestliğinin sadece imam-hatip okullarıyla sınırlı kalması da imam-hatip okullarında okuyan kızlarımızı rahibe gibi gören bir zihniyetin ürünüdür" ifadeleri kullanıldı.
 
Madem İsteseydiniz Serbest Bırakırdınız, Sizi Bundan Alıkoyan Nedir?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in "İsteseydik tüm okullarda serbest bırakırdık" yönündeki ifadelerinin hatırlatıldığı açıklamada, "Buradan Ömer Dinçer şahsında AK Parti hükümetine soruyoruz: Madem isteseydiniz serbest bırakırdınız, sizi bundan alıkoyan nedir?" denildi.
 
Başörtüsü Tüm Özel ve Kamusal Alanlarda Serbest Bırakılmalı
Başörtüsünün, Allah`ın emri ve Müslümanların vazgeçilmezi olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Her yönüyle gayri insani bulduğumuz başörtüsü yasağını sürdüren, insanların ne giyeceğini, ne düşüneceğini, hangi dili konuşacağını belirleme hakkını kendinde gören ve toplumun büyük kesiminin taleplerine kulaklarını tıkayan bu keyfiyetten bir an önce vazgeçilmelidir.
 
Unutulmamalıdır ki;
Bu nedenle öğrenci, öğretmen, doktor, avukat, polis, ayrımı yapılmadan başörtüsü üzerindeki tüm yasaklar derhal kaldırılmalı, tüm özel ve kamusal alanlarda başörtüsü serbest hale getirilmeli ve başörtülülerin uğradığı bu insafsız ayrımcılığa son verilmelidir. Aksi halde bugün darbeci zihniyetle yüzleştiğini iddia eden hükümetin anlayış olarak darbecilerden bir farkı kalmayacaktır.
 
Başörtüsü onurumuzdur ve onurumuzu koruyacağız. Yasaklar kalkana kadar direneceğiz, haklıyız ve kazanacağız."
 
Okunan basın açıklamasının ardından, İkra-Der Gönüllüsü Nihat Çam, Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karael birer konuşma yaptı. Program Siyar-Der Başkanı Kasım Bakudan hocanın yaptığı Kürtçe dua ile sona erdi.
 
Destek Veren 25 STK
BEM BİR SEN - BÜRO MEMUR SEN -DİYANET - SEN- EĞİTİM BİR- SEN- EVİN-DER-FIRAT-DER- FURKAN DER- HAYRAT EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI - İKRA DER- İMAM HATİP MENSUPLARI VE MEZUNLARI DERNEĞİ-MEMUR- SEN- ÖZGÜR-DER- ÖZGÜR EĞİTİM-SEN- SAĞLIK SEN- SİVİL-DER -SİYAR- DER- SİVEREK GIDA MADDELERİ ODASI- SİVEREK MARANGOZLAR ODASI- SİVEREK MUHTARLAR DERNEĞİ- SİVEREK MADENİ EŞYA ESNAF VE SANAATKARLAR ODASI -SİVEREK-DER- SİVEREK İLİM KÜLTÜR DERNEĞİ-TEK-SEN- TÜRK EĞİTİM-SEN- TOÇBİR - SEN   (A. Uğurlu - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir