• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
​Faciaya davetiye çıkaran yol çalışması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesi'nde etkili olan yağışların ardından meydana gelen heyelanda, dev kayalıkların kapattığı yol halen tam anlamıyla ulaşıma açılamadı.

İlkbahar mevsiminde etkili olan yağışların ardından meydana gelen heyelan sonucu dev kayalıkların kapattığı yolda yapılan yol çalışması ise adeta faciaya davetiye çıkarıyor.

Siirt, Pervari ve ilçesi Beğendik Beldesi'ni birbirine bağlayan yeni yol, İlkbahar mevsiminde etkili olan yağışların ardında meydana gelen heyelandan dolayı kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yaklaşık 5 aydır yolda çalışma başlatmasına rağmen bir türlü çalışmaları bitiremedi.

Yeni yolu kullanamayan vatandaşların eski yolu kullandığı ancak bu yolda da İl Özel İdaresi ekiplerinin hiçbir güvenlik önlemini alınmadığı ileri sürüldü. Sürücülerin geçişi sırasında kaya ve toprak kaymasının meydana geldiği ve bunun da kazalara davetiye çıkardığı ifade edildi.

"Neredeyse kayalıklar üzerimize düşüyordu"

İLKHA muhabirini telefonla arayarak Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesi yol güzergâhından geçişi sırasında yaşadığı tehlikeyi anlatan Selman Tetik, şunları söyledi:

"Siirt, Pervari ve ilçesi Beğendik Beldesi'ni birbirine bağlayan yeni yol, İlkbahar mevsiminde etkili olan yağışlar nedeni ile meydana gelen heyelandan dolayı kapandı.  Bu yol yaklaşık 5 aydır halen tam anlamıyla temizlenebilmiş değil. Kayalıklar halen yolun bir bölümünde duruyor. İşin vahim tarafı ise iş makineleri yolun üstünde çalışma yapmasına rağmen hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Yoldan geçtiğimiz sırada neredeyse kayalar üzerimize düşüyordu. Bir facia yaşanmadan derhal önlem alınmalı." (Murat Orhan-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir