• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...
İş Kazasında Sakat Kalan Baba Yardıma Muhtaç
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 yıl önce Muş`tan çalışmak için İzmir`e gelen Bahattin Erdoğan ve ailesinin dramı üç yıl önce başladı. 7 çocuk babası 42 yaşındaki Bahattin Erdoğan, sigortasız çalıştığı Işıkkent`te bulunan bir ayakkabı firmasına ait atölyede asansörden yük çıkarırken aniden halatların kopması sonucu yere çakıldı. Asansörde bulunan 3 kişiden biri olan Erdoğan`ın hastaneye kaldırıldığında belinin iki yerden kırıldığı görüldü. O günden sonra engelli bir hayat yaşamaya başlayan Erdoğan, çalışamayınca evlerine ekmek girmez oldu. Erdoğan ailesi önce Işıkkent`teki evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Bir süre evsiz kalan aile Bornova Naldöken`de elektriği suyu olmayan kiralık bir gecekonduya taşındı. Komşularının yardımıyla geçinen Erdoğan ailesine bir darbede o zaman 12 yaşında olan 5. sınıfa giden kızları Yıldız`ın beyninde doktorların tümör tespit etmesiyle geldi. Zaten elinde avucunda bir şey olmayan aile sigortaları olmayınca her şeylerini Yıldız`ın tedavisine harcadı. Bornova Naldöken de bir gecekonduda yaşamlarını sürdüren Erdoğan ailesi evlerindeki sobayı yakmak için dışarıdan çalı çırpı toplamaya çalıştı. Anne Azize hanım, çocuklarının üşümemesi aç kalmaması için gayret ediyor. 1., 2., 6. ve 7. sınıfa giden 4 kızı ise, zaman zaman kesilen elektrik yüzünden ev ödevlerine mum ışığında çalışmak zorunda kalıyor Dört aylık Fatmanur, 2 yaşındaki Ayşegül ve 3 yaşındaki Yeter`in bez masrafları bile ailenin belini kırmaya yeterken, aile hemen her öğünü komşularından gelen yardımın dışında birkaç kahvaltılık yiyecekle geçiştiriyor.

KOMŞULAR YARDIM EDİYOR

Sakatlanmadan önce geçimini sağladığını söyleyen evin babası Bahattin Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "O zamanlar işlerim iyiydi. En azından kendimi geçindirecek kadar çalışıp para kazanıyordum" Yetkililerden yardım elinin uzatılmasını isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 çocuğum var bunların 4`ü okula gidiyor, 3`ü küçük, ben en küçüğünün bez masrafını bile karşılayamazken diğerlerine nasıl bakacağım. Şimdi komşularım çevremdekiler yardım ediyor onlara teşekkür ediyorum. Ama hep böyle komşuların yardımcı olmasıyla ayakta duramam. Ben yüzde 60 engelliyim ancak engelli maaşım yok. Hiçbir gelirim yok. Evde elektrik su yok. Öyle yaşamaya çalışıyoruz. İnşallah devletimiz bizi görür ve yardım elini bize uzatır."

BENİ KANDIRDILAR

Çalıştığı şirket tarafından kendisine o zamanlar sigorta yapılmadığını ifade eden Erdoğan, patronunun "seni emekli ettireceğiz" diyerek kedisini kandırdığını ifade etti. Malülen emekli olması için 800 günü kaldığını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bana, ‘senin kalan sigorta paranı yatırıp emekli ettireceğiz. Maaşa bağlanacaksın` dediler. Ama hepsi havada kaldı. Arada sırada patronum yardım ediyordu. Beni kandırdılar dava açmamam için hiçbir yere başvurmamam için. Şimdi yardımı kesti."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir