• DOLAR 32.452
  • EURO 34.498
  • ALTIN 2473.917
  • ...
Üç Tarihi Cami Ramazana Yetiştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Çalışmaları yerinde inceleyen Van Valisi Karaoğlu ve beraberindekiler yetkililerden bilgi aldı.

 

Van Kalesi`nin surlarının restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaloğlu, \"İlave ihalelerimiz tamamlandı. Şu an da havalar soğuduğu için müteahhitlerimiz malzeme tedariki için çalışıyor. İnşallah mart ayında çalışmalar tekrar başlayacak. Kalemizin çalışmaları devam edecek.\" dedi.

 

Horhor Camii Ortaya Çıktı
Ayrıca depremde zarar gören Hüsrev Paşa ve Kaya Çelebi camilerinde de çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaloğlu şunları söyledi. \"Depremde zarar gören Hüsrev Paşa ve Kaya Çelebi camilerimizin restorasyon çalışmaları Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün ihalesinde devam ediyor. Onu da hem Röleve Müdürlüğü takip ediyor. Yine burada bulunan Horhor Camii de Vakıflar Genel Müdürlüğünün ihalesinde çalışmaları devam ediyor. Sizinde gördüğünüz gibi duvarları ortaya çıkmaya başladı. Cami ortaya çıkmaya başladı. Fakat Burada da hava koşulları nedeniyle şu an inşaata ara verilmiş durumda bizler son durumunu görmek istedik.\"

 

\"Üç Camimiz de İnşallah Ramazan Ayına Yetişecek\"
Çalışmaların mart ayında tekrar başlayacağını aktaran Vali Karaloğlu, \" İnşallah buralar Mart`ta başlayıp hem Horhor Camisi hem Hüsrev Paşa hem de Kaya Çelebi camilerimizi büyük bir sorunla karşılaşmasak inşallah üçünü de Ramazana yetiştireceğiz.\"ifadelerini kullandı.
\"Her Halukarda Bizim Van Şehrini Ayağa Kaldırmamız Lazım.\"
Van şehrini deprem öncesinde olduğu gibi Ramazanda şenlendirmeye çalışacaklarını anlatan Vali karaloğlu, \"Burada kazı yapan hocamıza da bakanlıktan gelen arkadaşlara da aynı şeyleri söyledik. Horhor Camisi`nden Tebriz Kapı`ya kadar olan bir caddeyi açarak üzerindeki Ulu Cami Kızıl Minareli Cami, Abbas Ağa Camilerinde ihaleleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yakından tamamlanacak. Burada bir caddeyi açarak bu cadde etrafında hem ibadet mekânlarını hem de sivil yaşam alanlarını ortaya çıkararak eski Van şehri böyle bir şehirdir. demek istiyoruz. Bu uzun vadeli bir çalışmadır. Ama her halukarda bizim Van şehrini ayağa kaldırmamız lazım.\" diye konuştu.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir