• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, sel felaketinden etkilenen Eminönü esnafına ilgili kuruluşumuz KOSGEB’in ‘Acil Destek Programı’ kapsamında 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli ve 1 yıl geri ödemesiz kredi veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuya ilişkin KOSGEB'den yapılan bilgilendirmeye göre, bu program ile çarşıdaki dükkan sahipleri, 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi alabilecek. Esnaf, ilk bir yıl ödeme yapmayacak. Bir senenin ardından sonraki 3 yılda 3’er aylık periyotlarda eşit taksitlerle ödemeler gerçekleşecek.

Varank’ın açıkladığı Acil Destek Kredisi Programı’na göre, Eminönü Yeraltı Çarşısı’ndaki su baskınından etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan (Valilik, Kaymakamlık vb.) belgeleyen esnaf, faizsiz krediden faydalanabilecek.

KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelere 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi verilecek. Çarşı esnafı, destek kredisinden faydalanabilmek için İstanbul’daki KOSGEB Haliç Müdürlüğü’ne başvurabilecek. (İLKHA)