• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan çukur olaylarında evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ tarafından konutlar inşa edilmişti.

Yapımı tamamlanan konutları teslim alan hak sahipleri, evde birçok sorun olduğunu belirterek yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini iddia etti.

5'inci etapta anahtar teslimi alan Abdülaziz Adıteke, binalarında birçok sıkıntı olduğunu söyleyerek, kapı ve camların kırık olduğunu, bir aya aşkındır her gün yetkilileri aradıklarını ancak kendileriyle ilgilenilmediğini söyledi.

Adıteke, "Aldığımız evlerimizde birçok eksik var. Firma sahibi gelip eksiklerini tamamlamıyor. Evlerimiz adeta inşaat gibidir. Dış görünüşleri güzel ama içleri berbattır. Evlerimizde kapı kollarımız, camlarımız, kapı camları kırıktır ve mutfak dolaplarımızın hepsi suntadan yapılmış. Mutfak tezgahı bile suntadan yapılmıştır. Dolayısıyla hepsi su çekiyor ve değiştirmek zorunda kaldık. Balkon korkuluklarımız, salıncak gibi sallanıyor. Onlara yaslanmaya korkuyoruz. Birilerinin üzerine düşer diye çok endişeliyiz. Buna benzer birçok eksiklikler var." dedi.

Öte yandan TOKİ konutları için kura sırasını bekleyen hak sahipleri, işleyişin çok ağır olmasından dolayı mağdur olduklarını dile getirerek, mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında yetkililerden yardım istediler.

Yüklenici firmadan iddialara cevap

İddialar üzerine TOKİ konutlarının yapımını üstlenen yüklenici firma da yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Teslimatını yaptığımız bütün binalarda hak sahibi ile karşılıklı imzalar ile evdeki bütün eksiklikler not alınmış ve bu eksikliklerin giderilmesi konusunda ekipler oluşturulmuştur. En kısa zamanda binalardaki eksikliklere ekiplerimiz müdahale edip giderilecektir. Binalarda kullandığımız bütün malzemeler TOKİ standartlarına uygun malzemeler kullanılmıştır." denildi. (Cihat Şayık –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız