• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
ABD Huawei için geçici lisansın süresini uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

ABD, Huawei ile ilgili "geçici genel lisans"ı 90 gün süreyle uzatma kararı aldı.

Böylece Huawei ve ona bağlı şirketler, ABD'deki ürün ve hizmetlere erişmeye devam edecek.

 ABD Ticaret Bakanlığı, geçici genel lisansın 19 Kasım'a kadar uzatılmasıyla ABD şirketlerinin Huawei'ye ürün satabileceğini açıkladı.

 Lisans dışında kalan ürün ve teknoloji transferi için, ilgili makamlardan izin gerekiyor. Açıklamada ayrıca, Huawei'ye bağlı diğer 46 şirketin varlık listesine dahil edildiği ve bu kararın 19 Ağustos itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi.

Geçici lisansın amacı, şirketin ABD'de özellikle kırsal kesimlerdeki mevcut ağlarında ve mobil servislerinde herhangi bir bozulma olmasını en aza indirgemekti.

ABD Başkanı Donald Trump Huawei şirketiyle ticaret yapmak istemediklerini ifade etmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, ABD'nin Huawei ve diğer Çinli şirketlere makul olmayan baskı ve yaptırımları durdurması ve Çinli şirketlere adil, tarafsız ve ayrımcı olmayan bir şekilde davranmasını beklediklerini kaydetti.

Geng Shuang, dün düzenlenen basın toplantısında, Çin ile ABD liderleri arasında gerçekleşen Osaka görüşmesinde ABD'nin Amerikan şirketlerinin Huawei'ye ürün satmaya devam etmesine izin verdiğini hatırlatarak, "ABD'nin sözlerini yerine getirip getirmemesi, ABD'nin itibarına ve güvenilirliğine bağlıdır. Uluslararası toplum da bunu görüyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir