• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Facebook ve Twitter'dan "Hong Kong" operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Twitter ve Facebook, Çin'in kendi platformlarını kullanarak Hong Kong'daki demokrasi hareketine karşı olumsuz hava oluşturmaya çalışmakla suçladılar.

Twitter, yaptığı açıklamada Hong Kong'daki protesto gösterilerine yönelik "Devlet destekli" bir dezenfarmasyon kampanyasının ortaya çıkarıldığını savundu.

Açıklamada, çok sayıda kullanıcı hesabından gösterilere ilişkin mesajların koordine edilerek dağıtıldığının tesbit edildiği ve bu nedenle 936 hesabın kapatıldığı kaydedildi.

Twitter'in uyarısı üzerine Facebook da Çin'deki çok sayıda sayfa, hesap ve grubu kapattığını açıkladı.

Facebook Online Güvenlik Birimi Yöneticisi Nathaniel Gleicher, sahte hesap açılması gibi "Aldatma taktikleri" ile Hong Kong'a dair mesajlar yayınlandığını söyledi. Gleicher, hesapların tetkik edilmesi sonucunda bunları açanların Çin hükümeti ile ilişkili olduklarının ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel idari bölge statüsündeki Hong Kong, Çin aleyhine faaliyet gösterdiği tespit edilen vatandaşlarını Pekin makamlarına teslim etmeyi de kapsayan suçluların sınır dışı edilmesine yönelik bir yasa tasarısı hazırlamıştı.

Yoğun tepkilere neden olan yasa tasarısı, Haziran ayında başlayan kitlesel gösterileri tetiklemişti. Protestolar, 22 yıl önce tekrar Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlanan Hong Kong'un o tarihten bu yana karşı karşıya olduğu en ciddi siyasi kriz olarak nitelendiriliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir