• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Genç girişimciden İngiltere’ye yazılım ihracatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- DOĞRUHABER

Henüz çocukluk yıllarında başladığı yazılım mesleğine üniversite okurken de devam eden ve hayallerindeki şirketi geçtiğimiz aylarda Bursa'da kuran genç girişimci Said Önder Albayrak’ın başarı hikâyesi ilgi uyandırdı. Albayrak, İngiliz firmasıyla yaptığı anlaşmanın detaylarını ve kendisi gibi genç girişimcilere tavsiyelerini gazetemize anlattı.

“TÜRKİYE’DEN İNGİLTERE’YE YAZILIM İHRAÇ EDECEĞİZ”

Şirketin kuruluş aşamasından hikâyesine başlayan Albayrak, “Ben daha ilkokul yıllarında yazılımla tanıştım. Kendimi bu konuda geliştirdim. Lisede de bu alanda devam ettim. Üniversite eğitimimi iktisat üzerine yaptım. Erasmus ile yurt dışına gidip İngilizcemi geliştirdim. Mezun olduktan sonra ise askere gittim ve döndüğümde de ‘Lokal Yazılım’ şirketini kurdum. Şirketi kurmadan önce bazı endişelerim yok değildi. Henüz 25 yaşındayım ve yazılım konusunda ne kadar tecrübeli olsam da şirket kurmak farklı bir alandı. Daha sonra işler almaya başladım. En son da Londra merkezli ‘Nice London Limited’ firmasıyla anlaşma yaptık ve artık Türkiye’den İngiltere’ye yazılım ihraç edeceğiz.” dedi.

LONDRALILAR TÜRK YAZILIMIYLA DONDURMA SİPARİŞ EDECEK

Londra merkezli firma ile yaptıkları anlaşmanın detaylarını anlatan Albayrak şöyle devam etti: “Yurt dışında bağlantılarımız aracılığıyla bize bir teklif geldi. Londra’da marketlere buz ve dondurma satan bir firma işlerini geliştirmek ve müşteri memnuiyetini arttırmak için mobil uygulama yapmak istiyordu. Bizde şartları değerlendirdik ve firma yetkileriyle görüştük. Öğrendiğimize göre şirket, bu sektörde Londra’nın en büyük şirketleri arasında. Teklifimizi sunduk ve anlaşma sağlandı. Şirket daha önce telefonla sipariş alıyormuş. Artık bizim yapacağımız yazılım sayesinde mobil uygulamadan sipariş gelecek, şoförler mobil uygulamasıyla teslimat bilgisi girecek.”

SAİD ÖNDER ALBAYRAK

“KALİTELİ HİZMET SUNMAK ZORUNDASINIZ”

Kendisi gibi genç girişimcilere de tavsiyelerde bulunan Said Önder Albayrak, “Girişimcilik ya da iş kurmak tembellik edebilme özgürlüğü ya da daha az çalışabilme hakkı olmuyor. Rutin çalışma ortamları ve monotonluktan kaçmak için iş kurmak bir seçenek değil, çünkü bu sadece bir heves olur. İş kurmak ve yürütmek çok ciddi bir baskıyı kabul etmek demek oluyor, bir ofisi açıp içine oturunca müşteriler kapıdan girip bizde sizi arıyorduk demeyecekler, siz gideceksiniz. Müşterileri ikna ettiğinizde onlara kaliteli hizmet sunmak zorundasınız. Tüm bunları yaparken para ikinci planda olmalı, çünkü çok kısa zamanda yüksek karlar hedefleyerek çalışmak ticaretin ahlakına ve doğasına aykırı, onun adı kurnazlıktır ve genelde uzun vadeli olmazlar. Bugünün dünyasında hangi işi yapıyor olursanız olun, eğer işinizi iyi yapıyorsanız mutlaka insanlar sizi bulacaktır. Çünkü bugünlerde en büyük problem ticaret ahlakının kaybolması, insanların verdikleri sözleri tutmaması; öyleyse güven inşa etmek bir süre boyunca kaliteli ve dürüst hizmet sunmayı gerektiriyor. Rızık öyle bir şey ki ben şuna benzetiyorum; bir karıncanın nasibi, rızkı nedir? Bizim ekmeğimizden dökülen kırıntılardır öyle değil mi? Ama o karınca o nasibini bulmak için yuvasından çıkmak, ayaklarımızın altında ezilmek tehlikesini göze almalı ve çevresini keşfetmeli; hayatta böyledir. Kimse size hazır bir şey vermeyecek, siz gitmeli ve almalısınız.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri