• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...

BATMAN-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 6. Bölge 2012 yılının son İstişare toplantısı Batman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

İllerin sanayi envanterlerinin güncellenmesi, geliştirilmesi ve bölgesel aktörlerle işbirliği zeminin tartışılması konulu toplantının açılış konuşmasını Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül yaptı.

 

Toplantıya başkanlık eden Personel Dairesi Başkan Vekili Göksel Gündaş yaptığı konuşmada İllerin Sanayi Envanterlerinin yapılmasında kurumlar arasında tutulan kayıtların doğru olmadığı ve bilgi farklılığından dolayı net bir envanterin çıkartılmasının mümkün olmadığını belirterek bu yüzden T.C. Kimlik Numarası gibi sanayicilerin de tek tip numara ile işlemlerini yapması gerektiğini söyledi. Gündaş, Vergi Numarası, SGK Numarası, Oda Numarası gibi numaralandırmaların tek tipe indirilmesi ve sanayicilerin bu numara üzerinden tüm iş ve işlemlerini yürütmesi mahremiyetin korunması şartı ile tüm envanter bilgilerinin yetkililere açık tutulmasının şart olduğunu belirtti. Gündaş ayrıca, okullarda girişimcilik derslerinin ilköğretimden itibaren verilmesinin planlandığını ifade etti.

 

Toplantıda daha sonra sanayi envanteri ve kurumların kendi işlevleri ve işleyişleri hakkında Batman Üniversitesi, DİKA, BATSO, ABİGEM, KOSGEB ve TÜMSİAD temsilcileri bilgi alışverişinde bulundu.
Toplantının öğleden sonraki bölümü Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlerinin İstişare ve bilgi alışverişiyle gerçekleştirildi.(Veysi Rüzgar- İLKHA)