• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Libya`dan Türkiyeli İş Adamlarına `Zarar Tazmin` Sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL  - Libya Genel Ulusal Kongre Başkanı ve Devlet Başkanı Muhammed Yusuf Magaryaf ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi ev sahipliğinde Çırağan Sarayı`nda düzenlenen Türkiye-Libya çalışma yemeğinde, Türkiyeli iş adamlarıyla buluştu.

Yemekte konuşan Devlet Başkanı Magaryaf, Türkiye şirketleriyle ilgili Libya`da istenmeyen olaylar yaşandığını belirterek, ``İnşallah bundan sonraki süreçte ticari ilişkiler eskisinden daha iyi hale gelecektir. Devrim sürecinde Libya`da zarar gören Türkiye şirketleri oldu. Hangi şirketin ne kadar zarar gördüğünün tesbiti için yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Hiç bir şirketin hakkını çiğnemeyeceğiz. Kim ne kadar zarar gördüyse onların zararını tazmin edeceğiz. Libya 42 yıldır bir delinin keyfine göre yönetiliyordu. Bundan dolayı adaletli bir dağılım olmuyordu. Bundan sonra Türkiye şirketleri daha adil şekilde Libya`da iş yapabilecekler`` dedi.

Magaryaf, hem ekonomik hem idari kurumlarını yeniden inşa etme sürecinde olduklarına işaret ederek, ``Bu inşa süresinde Türkiye`nin ekonomik, siyasi ve demokratik tecrübesinden yararlanmak istiyoruz`` diye konuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir