• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Diyarbakır Belediyesinde 29 memur görevden uzaklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınarak yerine kayyumun atanmasıyla HDP'li Belediye Başkanı tarafından göreve alınan PKK ile iltisaklı olduğu belirtilen 29 memur görevden uzaklaştırıldı.

Konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "31 Mart seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış olan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen terör örgütleriyle iltisaklı 29 memur yeniden görevden uzaklaştırılmış, bu kapsamdaki 8 işçinin de iş akitleri askıya alınmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Ayrıca 19 Ağustos günü yapılan terör operasyonunda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırılmış olup, 2 Başkanlık Danışmanının da görevlerine son verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatıldığı belirtildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir