• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Hindistan'da sel felaketi: 350 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hindistan'ın Kerala eyaletinde cumartesi gününden buyana etkili olan yağış nedeniyle oluşan sel, su baskını ve heyelan nedeniyle ölenlerin sayısı 350'ye yükseldi.

Hindistan'ın bazı bölgelerinde şiddetli yağmurun etkili olduğu Kerala, Karnataka, Maharashtra ve Gujarat eyaletlerinde 1.2 milyondan fazla insan bulundukları yerden tahkiye edildi.

Yetkililer, Kerala'da 24-48 saat boyunca yoğun yağış alınacağını ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Kerala polisi de eyaletin bu muson mevsiminde bir gecede 95 kişinin öldüğünü ve en az 59 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Karnataka eyaletinde ise yetkililer, su basmış bölgelerden yaklaşık 677 bin kişiyi kurtardıklarını en az 60 kişinin ise öldüğünü belirttiler.

Şiddetli yağışların etkili olduğu Kerala, Maharaştra, Madhya Pradeş, Racastan, Andra Pradeş ve Karnataka eyaletlerinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında şu ana kadar 350 kişinin öldüğü belirtildi.

Yağışlar nedeniyle ülke genelinde yaklaşık bir milyon çiftlik hayvanının telef olduğunu belirten yetkililer, 600 evin kullanılamaz hale geldiğini, 20 bin evin kısmen zarar gördüğünü ifade ettiler. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir