• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
 Halid Meşal: Gelin Kardeşlerim Birleşelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, 25. kuruluş yıldönümünü Gazze`de düzenlenen büyük bir törenle kutluyor. Kutlamalar sırasında dün Gazze`ye gelen Hamas`ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başlangıcında halkı selamlayan Meşal, "Nasıl anlatayım. Gazze sınırları içinde olmak çok güzel. Bu kutsal topraklara ayak basar basmaz, başka bir dünyaya girmiş gibi hissettim kendimi." şeklinde konuştu.

Meşal, "İşgale boyun eğmeyeceğiz. Savaşan Filistinlilere şükran borçluyuz.  Filistin bizim toprağımızdır, işgali tanımıyoruz. Değerli Filistinli siyasetçiler, Gazze`den ders çıkarın. Siyaset yolunda yürümek isteyen. buraya baksın, direnişe baksın. Direniş tek yoldur, asla vazgeçmeyeceğiz. Direniş araçtır, amaç değildir. Bütün dünyaya sesleniyorum.  Dünya bir yol bulursa, içinde kan olmayan bir yol bulursa, işgale son bulacak bir yol bulursa biz onlara hoş geldiniz deriz. Direnişten dolayı bizi suçlamayın. Meydan savaşı olmadan olmuyor.  Direnişsiz bir zafer olmamıştır. Fedakarlık olmadan zafer olmamıştır. Bize düşmanlık edene düşmanlık ederiz. Bizimle savaşanla savaşırız." dedi. Meşal, "Siyonist proje aslında ırkçı, yayılmacı bir projedir. Sadece Filistin halkının düşmanı değildir, ayrıca Arap halkının, İslam`ın düşmanıdır. Siyonist proje bütün dünyaya seslenmek istiyorum, güvenliğimizi tehlikeye düşürmektedir, insanlığın düşmanıdır." şeklinde sözlerine devam etti.

"Her karış toprakta bizim tarihimiz, hakkımız vardır. Bu hak bizim için kutsaldır." diyen Meşal, "İsrail`in yerleşimlerine karşıyız. Filistin`den asla vazgeçmeyiz. Gazze, Filistin`in parçasıdır.  Gazze`yle Batı Şeria birbirine bağlıdır. Birbirinden bağımsız değildir. Müslümanıyla, Hristiyanıyla, bütün örgütleriyle, güçleriyle Gazze halkı birdir, geleceği birdir, kaderi birdir.  Asla aramızdaki mezhep savaşlarını kabul etmiyoruz, etnik çatışmaları kabul etmiyoruz. Herkes kendi haddini bilsin. Herkes üzerine düşen rolü yapsın. başkalarının haklarına saygı duysun." şeklinde konuştu.

Meşal sözlerine şöyle devam etti, "Biz demokrasiden yanayız. Seçime gitmekten yanayız, sandığa gitmekten yanayız.  Biz Suriye`ye, Mısır`a, İran`a, Türkiye`ye ait değiliz. Onlarla birlikteyiz. Özgür insanlar kimseye bağlı olarak çalışmazlar. Bize destek veren herkesi takdirle karşılıyoruz. Bize yapılanları unutmuş değiliz, kimseye karşı değiliz ama biz asla bir pazarlığa girişmeyeceğiz. İlkeler üzerinde asla taviz vermeyiz.  Kendi halkıyla savaşa giden herhangi bir devletin politikasının yanında yer almayız."

Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Halid Meşal sözlerine "İnşallah Kudüs`te buluşuruz, Hayfa`da buluşuruz. Allah`ın izniyle ilk fırsatta buluşacağız Kudüs`te. Asla topraklarımızdan bir karış vermeyeceğiz ve İsrail`i tanımayacağız. Arap ve Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Siyaseti, müzakereleri denedik. Çok zaman kaybettik. Gelin siyasetimizi gözden geçirelim. Uluslararası toplum da aciz kalmıştır biliyorsunuz. İsrail, Filistin`i yok etmiş durumda. Gelin yeni alternatifler ortaya koyalım. Direniş yönünde ağırlık verelim." şeklinde devam etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir