• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
"Zam oranları hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflerle uyumlu değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında dördüncü kez toplandı.

Toplantı sonrasında hükümetin zam teklifi "2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ay yüzde 3, 2021'in ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 2,5 artış..." olarak açıklandı. Memur-Sen Konfederasyonu sunulan teklifi kabul etmeyerek, teklife ilişkin 81 ilde basın açıklaması düzenledi.

Şırnak'ta yapılan basın açıklamasını Memur-Sen İl Şube Başkanlığı adına TOÇ-BİR-Sen İl Şube Başkanı Süleyman Babat okudu.

Hükümetin masaya 2020 yılı için yüzde 3,5+3 ve 2021 yılı için yüzde 3+2,5 zam teklifi sunduğunu hatırlatan Babat, bu oranların hükümet tarafından deklare edilen enflasyon tahmin ve beklentilerine uygun olmadığını ifade etti.

Babat, "Hükümetin açıkladığı ekonomik hedeflerle uyumlu değil. Bu oranlar, hükümet tarafından deklare edilen enflasyon tahminleri ve beklentilerine uygun değil. Hükümetin teklifi, faiz oranlarındaki düşmeyi, kurdaki aşağı yönlü hareketi, elektrik, doğalgaz ve diğer bazı temel ürünlerin fiyatlarındaki yukarıya yükselişi doğrulamıyor, aksine yok sayıyor." dedi.

Hükümeti kalkınmayı önemsediğine, adaleti öncelediğine dair ispat niteliğinde yeni bir teklifle masaya oturmaya çağıran Babat, "Hükümetin masaya sunduğu ilk teklif, 'güçlü Türkiye imkânsız', 'büyük Türkiye anlamsız' ve 'yeni Türkiye gereksiz' fikri sabitinde debelenenler dışında hiç kimsenin aklına yatmaz, gönlünü rahatlatmaz. Hükümet, bu teklifin, yeni, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerini ve gerçeklerini yok sayanlara can suyu vermek, kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmelidir." ifadelerini kullandı.

Hükümetin sunmuş olduğu teklifin içerdiği oranlar boyutuyla yetersizlikle ve adaletsizlikle malul olduğunun altını çizen Babat, “Bu teklif, yeni Türkiye'yi görme, büyük Türkiye'yi yansıtma, güçlü Türkiye'yi yaşatma noktasında maluldür. Bizler, kamu görevlilerinin standardını yükseltecek, dertlerini küçültüp bitirecek teklif beklerken karşımıza çıkan teklif ‘vaat ettiği standart düşük, ürettiği skandal büyük' niteliktedir. Bu teklifin tamamlanmaya, ilavelerle zenginleştirilmeye ihtiyacı var. İşveren ve emek kesimini birbirinden uzaklaştıracak bu teklifi bir kenara koyup uzlaşmayı sağlayacak yeni bir teklif için yeterli zaman ve bu teklifin maliyetini karşılayacak bütçede imkânların var olduğuna inanıyoruz. Biz, eski Türkiye'nin vehimlerinden beslenen değil yeni Türkiye'nin güvenine yaslanan bir teklif istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir