• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 Tayfun Tekrar Filipinlere Yöneldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geride 600 ölü ve yüzlerce kayıp bırakarak Filipinlerden ayrılan Bopha tayfunu tekrar ülkenin kabusu haline geldi.

Filipinler Meteoroloji Bürosu`ndan yapılan açıklamada, Filipinlerden ayrılan tayfunun, ``U`` dönüşü yaparak tekrar ülkeye yöneldiği bildirildi.

Tayfunun yarın bir kez daha Filipinleri etkisi altına alma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten meteoroloji bürosu yetkilileri, ülkenin ana adası Luzon`un kuzeyinin bazı kesimleri için fırtına alarmı seviyesini yükseltti.

Bopha tayfununun, bir kavis çizerek Güney Çin Denizi`nde kalma ihtimalinin de bulunduğunu kaydeden yetkililer, her iki durumda da sahile yakın geçecek tayfunun, ülkenin dağlık kesiminde şiddetli yağış, rüzgar ve toprak kaymalarına neden olacağı uyarısında bulundu.

Filipinler`in güneyinde Mindanao adasını etkisi altına alan tayfun, ülkenin iç kesimlerinden geçerek, Vietnam ve Güney Çin Denizi`nde hissedilmişti.

Yapılan hesaplamalara göre ülke ekonomisi için yaklaşık 300 milyon dolarlık kayba neden olan tayfun, Filipinler`in Davao Oriental eyaleti yakınlarındaki Compostela Vadisi`nde 400 bine yakın kişinin evsiz kalmasına yol açmıştı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir