• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
Mursi Yetkilerini İptal Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ninn daveti üzerine, 54`ten fazla parti temsilcisi ve Mısır`ın önde gelen isimlerinin katıldığı diyalog toplantısı 11 saat sürdü.

Toplantının ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Mısır Anayasa Hazırlık Komisyonu üyesi Muhammed Selim el-Avva, ``Mısır Cumhurbaşkanı, anayasal düzenlemeler çerçevesinde aldığı kararları iptal etti ve yeni anayasal kararlar alındı`` dedi.

Yeni anayasal kararların ilk maddesi, 22 Kasım`da alınan kararların iptaliyle başlıyor, ikinci madde ise 25 Ocak 2011 ile 30 Haziran 2012 tarihleri arasında göstericilerin ölümüne sebebiyet veren kişiler hakkında beraat kararı alınmış olsa ya da temyize başvurmuş olsa dahi yeni delillerin ortaya çıkması halinde yargılanmalarına yeniden başlanacağını içeriyor.

Üçüncü madde ise şöyle: 15 Aralık`ta yapılacak referandumda anayasa taslağı kabul edilmezse, yeni bir komisyon oluşturmak için en az 3 ay içinde seçim yapılacak, belirlenen komisyon da işini en fazla 6 ay içinde bitirecek. Cumhurbaşkanı, anayasayı onayladıktan sonra seçmenleri 30 gün içinde referanduma çağırabilecek.

Dördüncü maddede, anayasal düzenlemeler çerçevesinde alınan yeni kararların hiç bir kurum tarafından yargıya taşınamayacağına yer verilirken, beşinci madde ise anayasal düzenlemeler çerçevesinde alınan kararların resmi gazetede yayımlanmasının ardından uygulanabileceğini içeriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir