• DOLAR 32.34
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2238.87
  • ...
Çin’de ticari kullanımlı ilk taşıyıcı roket fırlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Çin Fırlatma Aracı Teknolojisi Akademisi'ne (CALVT) bağlı China Rocket tarafından geliştirilen SD-1 taşıyıcı roketi, Çin'in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nde ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Başkent Pekin merkezli üç şirket tarafından geliştirilen söz konusu uydular, uzaktan algılama hizmetleri, iletişim ve nesnelerin interneti alanlarında kullanılacak.

 CALVT Başkanı Wang Xiaojun, Smart Dragon serisinin, Uzun Yürüyüş taşıyıcı roketlerinden farklı olarak, piyasanın küçük ticari uydular fırlatma talebini karşılamak için geliştirilen, ticari kullanımlı taşıyıcı roketler olduğunu söyledi.

19,5 metre uzunluğa, 1,2 metre çapa ve yaklaşık 23,1 tonluk kalkış ağırlığına sahip SD-1, 500 kilometre yükseklikteki güneş eşzamanlı yörüngesine 200 kilogram yük taşıyabiliyor.

 SD-1 projesinin teknik müdürü Gong Min, roket için "Çin'in mevcut ticari ve katı yakıtlı roketleri arasında en yüksek taşıma verimliliğine sahip." açıklamasını yaptı. Çin'de en kısa sürede geliştirilen yeni tür taşıyıcı roket niteliği taşıyan SD-1'in geliştirilmesi 18 aydan kısa sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir