• DOLAR 32.338
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2241.414
  • ...
5G'ye Rusya'da ordu engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Güvenlik Konseyi’nin, 5G teknolojisi için 3,4-3,8 GHz frekans aralığının ayrılmasına karşı çıkan kararını onayladı.

5G için en uygun frekans bandı olan 3,4-3,8 GHz, Rusya’da orduya ve istihbarat servislerine tahsis edilmiş durumda. Böylece Rusya’nın, 5G teknolojisini, şu an altyapısı bulunmayan diğer frekansların üzerine kurması gerekecek. 

Vedomoti gazetesi, ismini gizli tuttuğu kaynaklara dayandırdığı haberinde, Putin’in Devlet Güvenlik Konseyi’nin 5G frekanslarıyla ilgili kararını onayladığını duyurdu.

Habere göre Devlet Güvenlik Konseyi, 3,4-3,8 GHz frekanslarını GSM operatörlerinin ordu ile ortak kullanımına da karşı çıktı. Kommersant gazetesi, 5G’nin Rusya’da 4,4-4,99 GHz frekans aralığında geliştirilmesinin planlanıyor olabileceğini yazdı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Maksim Akimov, 4G’ye göre 100 kata kadar daha hızlı olan 5G teklojisinin Rusya ekonomisi için “hayati önem” taşıdığını açıklamıştı.

Akimov, 5G’yi, 20’nci yüzyılda sanayi ekonomisinin kurulmasına olanak sağlayan elektrik enerjisi ile kıyaslamıştı. Putin de geçen Şubat ayında Federal Meclise sesleniş konuşmasında, beş yıllık süre içinde 5G teknolojisine geçilmesi hedefi koymuştu.

Ancak daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı, 3,4-3,8 GHz frekans aralığının mobil operatörlerine verilmesine karşı olduğunu, çünkü silahlı kuvvetler, istihbarat servisleri ve uzay ajansı Roskosmos tarafından kullanıldığını açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir