• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Ev ve İşyerlerini Su Bastı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kuvvetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Cumhuriyet Caddesindeki bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları sular altında kaldı.

Midyat Belediyesi itfaiye ekipleri su basan cadde ve sokaklardaki rögar kapaklarını açarak biriken suyu tahliye etmeye çalıştı.

Midyat Belediyesi İtfaiye Müdürü Edip İleri, yaptığı açıklamada, kentte gece başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren sağanak nedeniyle bazı evlerin ve işyerlerinin bodrum katlarında su baskını yaşandığını, ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdüklerini söyledi.

İtfaiye ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tahliye su çalışmalarına devam ettiklerini belirten İleri, \"Cumhuriyet Mahallesindeki bazı ev ve işyerlerinin bodrum katları ile kazan dairelerindeki suyu tahliye ettik. Herhangi bir can kaybı veya ciddi anlamda maddi hasar söz konusu değil\" dedi.

Su baskını nedeniyle evlerinin hasar gördüğünü ifade eden Kania Alptekin adlı vatandaş, yağmur yağdığında evlerinin bodrum katının suyla dolduğunu belirterek, \"Her yıl bu tür durumların yaşanıyor. Akşam`dan buyana eşyalarımızı ve ahırdaki hayvanlarımızı kurtarmak için büyük mücadele verdik. Birkaç tavuğumuz telef oldu. Odunumuz ve kömürümüz sular altında kaldı\" dedi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir