• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
`Bizim İçin Aslolan Vatandaş Memnuniyetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Tapu ve Kadastro Van XV. Bölge Müdürlüğü`ne bağlı personellerin Özel bir otelde 3 günlük eğitim seminerinde Van Valisi Münir Karaloğlu da bir konuşma yaptı. Eğitim seminerine katılan Semineri düzenleyenleri tebrik eden Karaloğlu, yapılan bu seminerin, eğitim çalışmasının vatandaşa sunulan hizmet kalitesinin artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

"Türkiye`de Vatandaşın En Fazla Muhatap Olduğu İki Kurum Vardır"
 
Türkiye`de vatandaşın en fazla muhatap olduğu kurumların başında iki kurumun geldiğini anımsatan Karaloğlu, "Bunlardan bir tanesi Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri, diğeri ise tapu müdürlükleridir. Bunlardan bir tanesi bizim kendimizle ilgili. Kendimizin kaydı ile ilgili canımızla ilgili. Bir tanesi de mallarımızın tescilinin kaydının yapıldığı tapu müdürlükleri. Yani bir taraftan canın kaydını yapan nüfus müdürlükleri, bir taraftan da malın kaydını yapan tapu müdürlükleri. Vatandaşımızın en çok uğradığı iki devlet dairesidir. Bundan 10 yıl önceye gittiğimiz zaman yine vatandaşımızın en çok şikayet ettiği kurumlardan bir tanesi de maalesef tapu müdürlüklerimizdi. Fakat vatandaşlarımız arasında yapılan son anket çalışmasında yüzde 95`nin memnun olduğu ifade ediliyor. Bu iyi bir gelişme" dedi.
 
"Bizim İçin Aslolan Vatandaş Memnuniyetidir"
Vatandaşa güler yüz göstermenin bütün kamu kurumlarının şiarı olması gerektiğinin altını çizen Karaloğlu, şu hususlara dikkat çekti: "Bizim için aslolan vatandaş memnuniyetidir. Bizim için devlet için, devlet memuru için aslolan odur. Bu çalışmaların temelinde de bu vardır zaten. Eğitim sürekli şeydir. Okuldan mezun oldun, işe başladın. O bilgiyle biz 30 yıl 35 yıl hizmet edemeyiz. Bugün Van Tapu Sicil Müdürlüğüne gittiğinizde vatandaşımız numaratörden sıra numarasını alır, oturur çayını kahvesini içer, eğer fotoğrafa ihtiyacı varsa foto kabininden şipşak fotoğrafını çektirir, sonra da sadece bir memurla muhatap olur işlemini bitirir ve gider. Şimdi bu noktaya gelmişiz. Tapu müdürlükleri Türkiye`de şehirde zaten birçoğu ISO belgesi almış gerisi de almak üzere. Tapu müdürlükleri son 10 yılda yapılan modernizasyon çalışmasıyla bu noktaya gelmiştir. Bu memnun edici bir durumdur. Artık bilişim teknolojileri de sonuna kadar kullanılmaktadır. Artık tapuya gelmeden internet üzerinden de vatandaşımız sıra numarasını evinden bilgisayarın başından işinden alıp ondan sonra da tapuya gelebilir.
(Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir