• DOLAR 32.452
  • EURO 34.501
  • ALTIN 2474.348
  • ...
Suudi basını rahatsız oldu: Türkiye, Katar’da ikinci bir askeri üs inşa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile Katar arasındaki askeri ilişkiler kapsamında 2015 yılında kurulan Tarık Bin Ziyad Kışlası'nın yakınlarına, ikinci bir askeri üs inşa edildi. Suudiler, Katar'da inşa edilen yeni askeri üssü okuyucularına, "Türkiye'nin Katar'ı gizli işgali” ve "Doha, Erdoğan'ın işgaline boyun eğdi" başlığıyla duyurdu.

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler hızla ilerliyor. Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn'in abluka uyguladığı Katar, ablukaya rağmen dünyanın en zengin ülkeler sırasında üs sıralara tırmanırken, Türkiye ile olan yakın dostluğunu her geçen gün perçinleştiriyor.

En zor günlerinde Türkiye'yi yakınında gören Katar'da, Türkiye ikinci askeri üssünü tamamladı.

İki ülke arasındaki askeri ilişkiler kapsamında 2015 yılında kurulan Tarık Bin Ziyad Kışlası'nın yakınlarına, ikinci bir askeri üs inşa edildi.

Önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılması planlanan askeri üs, Suudi Arabistan medyası tarafından mercek altına alındı.

SUUDİ BASINI RAHATSIZ OLDU

Türkiye'nin bölgedeki varlığından rahatsız olduğunu gizlemeyen Suudiler, yeni askeri üssü okuyucularına "Türkiye'nin Katar'ı gizli işgali" başlığıyla duyurdu.

Diğer Suudi gazetesi ise, "Doha, Erdoğan'ın işgaline boyun eğdi" ifadesini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN: TÜRK ASKERİ ÜSSÜNÜ KAPATIN

Bilindiği üzere Suudi Arabistan tarafından, Katar'a yönelik ambargo kararının kaldırılması için öne sürülen şartlardan biri de Türkiye'nin askeri üssünün kapatılmasıydı.
Katar ise bu öneriyi reddetmişti.

KAYNAK: TİME TÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir