• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
MÜSİAD`dan Teşvik Yasasına Uzatma Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir yazılı basın açıklaması yaparak, Batman`da uygulanmakta olan 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu 4.maddesinin uygulama süresinin uzatılması talebinde bulundu.

 

MÜSİAD Başkanı Özdemir yaptığı yazılı açıklamada, Batman`da uygulanmakta olan 5084 ve 5615 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu 4.maddesinin uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini ve bu sürenin en az 3 yıl daha uzatılmasını isteyerek, \"Söz konusu yasanın 4.maddesi gereği, Esas kazanç üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin işveren hissesinin Organize sanayi bölgelerinde kurulu işyerleri için tamamı, diğer işyerleri için yüzde 80 hazine tarafından karşılanmaktadır\" dedi.

 

49 ili kapsayan yasanın bölge ve Batman`daki işverenleri için önemli bir destek olduğunu belirten Özdemir, \"5084 ve 5615 sayılı yasadan sayısızca işverenimiz faydalanmaktadır. Vergi ve sigorta prim yükünü hafifleten bu yasanın devam etmemesi halinde, başta ilimiz olmak üzere birçok ilde yeni yatırımlar duracak ve mevcut yatırımlar ya kapanma noktasına gelecek ya da gelişmiş illere kaydırılacaktır. İlimizdeki birçok işverenin ekonomik sorunları daha da artacak, işçi çıkışları ve dolayısıyla kayıt dışılığa sebep olacaktır. MÜSİAD Batman Şubesi olarak Teşvik yasasının en az üç yıl süre ile uzatılmasını yetkililerinden talep etmekteyiz\" diye kaydetti. (M.Enes İmir-İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir