• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Türkiyeli Hacılar yurda dönmeye hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’den hac farizasını yapmak için ilk olarak Hz. Muhammed ve birçok ashabının medfun olduğu Medine’ye gelen hacılar, başta Ravza-i Mutahhara ve Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi, Mescid-i Kıbleteyn, Kuba ve Cuma Mescidi olmak üzere, binlerce sahabenin kabrinin bulunduğu Cennetü'l-Baki ve Uhud Şehitliği gibi kutsal mekanları ziyaret ettiler, ardından Arafat vakfesi ve diğer görevleri yerine getirmek üzere Mekke’ye geçtiler.

İlk olarak Mekke’ye gelen hacılar ise, burada görevlerini tamamlamanın ardından Medine-i Münevvere’ye geçmeye başladı. Hacılar, burada Ravza-i Mutahhara ve Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi başta olmak üzere bir çok mescidi ve kutsal mekanı ziyaret edecekler.

Türkiyeli Hacılar yurda dönmeye hazırlanıyor

Türkiye’ye ilk dönecek kafile bu gece yola çıkıyor

Türkiye’den ilk olarak Medine’ye gelip buradaki ziyaretlerini ve Mekke’deki görevlerini yerine getiren hacılar ise, yurda dönüş için hazırlıklarını tamamladılar. Kutsal topraklarda ilk olarak İstanbul 19. Kafile bu gece Cidde üzerinden yurda dönecek. Kocaeli 6. Kafile’nin 4 Eylül 2019 tarihinde Cidde üzerinden yurda dönmesiyle Mekke’de Türkiyeli hacı kalmayacak.

Medine’den ise ilk olarak 18 Ağustos 2019’da İstanbul 18. Kafile yurda dönmek için yola çıkacak. Medine’den son olarak 14 Eylül 2019 tarihinde Ankara 26. Kafile Türkiye’ye dönmesi ile Türkiyeli hacıların tamamı kutsal topraklardan ayrılmış olacak.

Türkiyeli Hacılar yurda dönmeye hazırlanıyor

Türkiyeli Hacılar yurda dönmeye hazırlanıyor

Bu haberler de ilginizi çekebilir