• DOLAR 32.542
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2434.24
  • ...
Köylülerin Köprü Çilesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeken (Kubik) Köyü`nü ikiye bölen dere nedeniyle köy sakinleri zorlu günler geçiriyor. Özellikle yağmurlu günlerde zorluk çektiklerini belirten köylüler yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını ve derenin üstüne bir köprünün inşa edilmesini istediler.

 

Yetkililerin bu durumu düzeltme sözü vermelerine rağmen köyün sorunlarına ilgisiz kaldıklarını ifade eden köylülerden Aydın Kaçan, \"Köyümüz çay arasında kaldı. Diğer tarafa hayvanlarımızı geçiremiyoruz. Bundan dolayı çok zarar ediyoruz. Yetkililerin bu sorunu çözmelerini istiyoruz\" dedi.

 

Köprünün olmaması sebebiyle çocuklarının okula gidemediklerini belirten köy sakinlerinden Mustafa Akbaş ise, \"Yağmurdan dolayı dere oldukça yükseldi. Diğer tarafta araçlarımız var getiremiyoruz. Hayvancılık yaptığım için hayvan pazarına hayvanlarımı götürmem gerekiyor fakat derenin diğer tarafına geçemiyorum ve bundan dolayı da zarar ediyorum. Ayrıca çocuklarımız okula gidemiyorlar. Artık yetkililer bu sorunu çözsün. Buraya bir köprü yapılmasını istiyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Yaklaşık 9 ay önce Kubik köylüleri sorunlarını aynı şekilde dile getirmiş ve şimdiye kadar mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında bir çözüm getirilmedi.

(Mehmet Furkan / Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir