• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
`Her Şey Beyinde Başlar ve Beyinde Biter`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Yeni Kültür Merkezinde saat:12.30`da kendi kurumu ve kuruluşlarında çalışan tüm personel ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfında çalışan personellere moral motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla "beyin ve davranış" konulu seminer verdi.
 
Seminere Dicle Üniversitesi öğretim görevlilerinden Yrd.Doç. Dr. Psikolog Saliha Antar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör, SYDV Müdürü Beşir Arslan ve kurum çalışanları katıldı.
 
Program Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör`ün açılış konuşmasıyla gerçekleşti. Güngör, kurumun tüm çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon daha iyi bir seviyeye çıkarılması ve personellerinin kaynaşması amacıyla program yaptıklarını belirterek, "İnsan yaratılırken yüce Allah farklılıklarımızı bir zenginlik olarak bahşetti. İnsan ve hayata dair tek bir doğru yoktur, Allah`ın kelamı dışında her şey tartışılır. Hiç kimse kendi fikrinin en doğru olduğunu iddia edemez, çünkü hiç kimse her şeyi bilemez. Hz. Ali der ki; "Bilmediklerim ayaklarımın altına kurulsaydı, başım göklere ulaşırdı" bu ülkede sosyal paylaşım anahtarı aklı ve vicdanı kiraya vermekten geçiyor" dedi.
 
Daha sonra konuşma yapmak için söz alan Yrd.Doç. Dr. Psikolog Saliha Antar, beynimizin sıradan bir organ olmadığını ve insanların beyni sürekli olumsuz yönde kullandığını söyleyerek, "Beynimizi ve bedenimizi cezaevlerine dönüştürmeyelim. Beynimize aldığımız veya tuttuğumuz düşünce ve duyguları ya kabul etmeli, ya da salıverelim ki beden ve beyinler serbest kalsın. Beden ve beyinler serbest değil ki doğru kararlar verelim. Beyinler özgür olmadığı sürece doğru kararlar verilmez. İnsan son derece evrensel bir varlıktır. Normal insan yeteneklerini gerçekleştirme, çalışabilme, kendisine ve çevresine zarar vermeyen insan normal bir insandır. Doğru algı ve yorum bilgi işi değil, zekâ işi de değil eğer zekâ ve bilgi işi olsaydı dünyadaki savaşla dururdu" ifadelerini kullandı.
 
Doğru algı ve yorumun ahlak işi, kişilik işi ve akıl işi olduğunu belirten Antar, "Eğer bu üç işi gerçekleştirebiliyorsak o zaman doğru algı ve yorum yapabilinir. Bu farklı eksiklik davranış bozukluğuna götürüyor. Allah insana 12 açık kapı ve bunlar duyum ve algıdır. Her şey beyinde başlar ve beyinde biter. İnsanları hayvanlardan ayıran tek şey değişen özelliğidir. Öğrenebilen, aklı olan, düşünebilen, ayırt edilebilen ve değişen bir varlıktır. Beynimizi sağlıklı kullanırsak bizim dostumuz olur ve eğer sağlıksız kullanırsak düşmanımız olur" diye kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir