• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
Türkiye Meal 1. ve 3. Sü İlkha`ya Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Kur`an Nesli Platformu tarafından gerçekleştirilen sınava ülke genelinde yaklaşık altı bin kişi katıldı. Binlerce katılımcının içerisinden net 96 puan alarak birinci olmayı hak eden Bilal Akdoğan yarışmaya İzmir`den katıldı. Duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı ile paylaştı.
 
Akoğan Cenabı Hak`ın kendisine 1.liği nasip ettiğini belirterek, "Öncelikle bu sınava girerken, afişleri gören ve bu sınavın yapılacağını duyan insanlar gibi, ben de en başta ilahi mesajı daha iyi anlamak adına bu sınava girdim. Bu sınava girerken de ilk on cüzden olduğunu ve Kur`an ilimleri kitabından olduğunu görünce, onları da okuma iştiyakıyla başladım. Daha sonra o 10 cüzü daha önce okumama rağmen dikkatli bir şekilde tekrar okudum. Sınav için okumanın bana kattığı farklı şeyler oldu. Yani Kur`an-ı daha iyi anladım. Özellikle sureleri bir bütün olarak okuduğum zaman orda verilen mesajları daha iyi anladığımı fark ettim. Kur`anı daha öncede sürekli okuyordum, Kur`anla hem haldim. Sınav nedeniyle de yoğunlaşınca daha iyi anladım" dedi.
 
Kur`anı Anlayarak Okumak Çok Önemlidir
Kur`anı anlayarak okumanın çok önemli olduğunu söyleyen Akdoğan, Kur`an-ı anlayarak okumanın çok önemli olduğunu söyledi. Bunu da şu örneklere destekledi: "Yabancı bir devlet başkanından size hiç anlamadığınız bir dilde bir mektup gelse siz ne yaparsınız? Bu devlet başkanıdır, mektup önemlidir deyip dili anlamadığınız halde onu tercüme ettirip anlamaya çalışırsınız. Yani anlama gayreti içerisine girersiniz. İşte bu misalle şunu anlamamız lazım ki, bize mesaj gönderen O zat öyle bir zat ki her şey onun kudret elinde. Bütün varlıklar fizik ve metafizik âlem onun kudret elinde. Her şeyin yaratıcısı ve Rezzak`ı olan bir zat bize bir mesaj yollamış. Acaba bu dili farklı bile olsa ki bugün birçok meal, tefsir var anlamız adına. Tercüme de adilmiş yani, Neden açıp okumuyoruz? Dediğimiz zaman işte her Müslüman`ın bir gayret içine girmesi gerekiyor. Tabi verdiğimiz örnek ile baktığımızda daha iyi anlarız. Her Müslüman`ın böyle bir gayret içerisine girmesi gerekiyor. Gayretim yok, bir iştiyak lazım, bir sebep lazım diyenlere de bu sınavı gösterebiliriz. Allah razı olsun gayret edip böyle bir sınav tertiplemişler. Şahsım adına ben çok faydalandım. Sizde bu sınava girip de derece yapamam demeyin, bir ayet dahi olsa onun mealini anladığımız zaman belki dünyadan Cenabı Hakka yönelmemiz adına büyük bir adım olur. Derece yapamasanız bile, ödül alamasanız bile Allah için bu sınava girin, inşallah Cenabı Hak sizin bu niyetinizi dua olarak kabul edecektir"
Herkesin bu tür sınavlara muhakkak girmesi gerektiğini söyleyen Doğan daha sonra duygularını şöyle dile getirdi: " Allah ağabeylerimizden razı olsun, her sene bu sınavı tertipliyorlar inşallah bunu takip edelim, Kuran Nesli Platformunun sitesinden, diyorum. Her sene olan bu sınava iştiyaklı bir şekilde hazırlanırsak ödül alma seviyesine de çıkabiliriz".
 
Meal sınavına yine İzmir`den katılan ve net; 93.96 puan alarak Türkiye üçüncüsü olan Hicret Aslan ise öncelikle ikinci kez dereceye girdiğinden dolayı Allah`a hamd ettikten sonra " Doğrusu bu aşk, bu heyecan sınav için çekilen bütün zahmetleri geride bırakacak, hatta unutturacak mahiyettedir. Geçen sene meal yarışmasına katılmakla birlikte, derece alamamıştım. Eksikliğimi fark edip bunu bu sene daha çok çalışmakla telafi etmeyi ve sınava girmeyi, Umre kazandığım takdirde ise annemi göndermeyi hedefliyordum. Çünkü o güzel toprakları bütün sevdiklerimin görmesini arzuluyordum. Şükürler olsun ki Rabbim hedeflediğimin üzerinde bir derece nasip etti. Çünkü üçüncü olmayı beklemiyordum. Bana çalışmak ve Kur`anı daha iyi anlamak kaldı. İnşallah ki en büyük kazanç bu olsa gerek" dedi.
 
Kur`anı Kerim bitmez, Tükenmez Bir Hazinedir, Bir Hayat Nizamıdır
Kur`anın bitmez, tükenmez bir hazine olduğunu dile getiren Aslan şöyle devam etti. "Kur`anı Kerim bitmez, tükenmez bir hazinedir, bir hayat nizamıdır, ilahi bir kelamdır. Gençliğin içine düştüğü psikolojik buhranların, manevi hastalıkların en büyük ilacıdır. Onu rehber edinenleri içinde bulundukları tehditlerden sahili selamete ulaştıracak bir kılavuzdur. Bunu bizi yaratan bizim için indirmiş ve kendisi onu övmüş, onun hükmedeceğini bildirmiştir" şeklinde konuştu.
 
Gelin Kur`anın Gölgesine Sığınalım
 
Zamane gençlerinin bütün dertlerine, sıkıntılarına, manevi hastalıklarına tek dermanın Kur`an olduğunu vurgulayan Hicret Aslan günümüz gençliğine de seslenerek, " Gelin Kur`anın gölgesine sığınalım, gelin bizi seven ve bize kitap indiren Rabbimizin emrine uyalım ve gelin bizi gerçek mutluluğa götürecek bu ilahi düsturları hayatımıza nakşedelim. Diyorum ve sözlerin en güzeli ile konuşmamı tezyine ediyorum. Bu Kur`an insanlar için bir nur, kesin olarak inanan bir toplum için bir hidayet ve Rahmettir (Casiye 20.Ayet)" diyerek konuşmasını şöyle sonlandırdı. "Bu anlamda bizi Kur`anın anlamıyla buluşturan böylesine faydalı ve hayırlı bir yarışmayı bizlere hazırlayan Kur`an Nesli Platformuna İkinci defa, bana böylesi güzel bir haberi veren Rehber TV ailesine ve emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyor Rabbimden onları ve bizleri Kur`an yolundan ayırmamasını diliyorum. Kur`ana hazırlık sürecim Kur`an- Kerim meali okuyarak başladı, dikkatimi çeken ayetleri not aldım. Bunun yeterli olmadığını düşündüm ve elime geçen meal sorularını çözmeye başladım. Bu arada bol bol meal okumaya devam ettim. Kur`an Nesline Kur`an İklimleri kitabını da okuyup not tuttum. Bu şekilde notlarımdan, sorulardan ve mealden çalışarak sınava girdim. Sorular çok kolaydı çünkü kendimi daha zora adapte etmiştim. Bu sınavla şunu bir kez daha anladım ki, yeterli bir çalışmadan sonra insanın başarılı olamayacağı hiçbir sınav yoktur. Toplumu bu şekilde yetiştiren İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından bu tür yarışmaların sadece meal ve siyerle sınırlı kalmamasını ve diğer İslami ilimlerde de (Fıkıh, Akait, Hadis gibi) sınavların tertip edilmesini âcizane istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
(Yunus Şani-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir