• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
"Umut Kervanı Malatya" 132 aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler muhtaç ve yetim ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Gönüllülerden oluşan ekipler ile kampanyaya destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen muhtaç ve yetim ailelere kurban etlerini dağıttı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Temsilcisi Mehmet Emin Yıldız, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Yıldız, bu yılki çalışmalarının çok verimli ve bereketli geçtiğini söyledi.  

"132 aileye kırmızı et ulaştırdık"

Yıldız, "Malatya kenar semtlerde daha önceden tespit ettiğimiz ailelere gençlerimizin ve gönüllülerimizin desteğiyle 2'şer kg poşetleyerek 132 aileye dağıttık. Bu çalışmada emeği geçen, bağışı kabul eden ailelere, üyelerimize, gençlerimize ve gönüllülerimizden Rabbim razı olsun." dedi.

"Umuda Yeşerten Kervan olmaya çalışıyoruz"

Hayırseverlere seslenen Yıldız, "132 aileye Umut Kervanı Malatya olarak kırmızı et yardımında bulunduk. Çalışmalarımız devam edecek fakat takdir edersiniz ki; Malatya'da yüzlerce yetim, muhtaç ailemiz var. Onlarca birinci derece dediğimiz yetim ve muhtaç ailemiz var ve bunlara her ay gıda ulaştırma çabasındayız. Hayırseverlerimiz destek olduğu kadarıyla biz bunlara umut olmaya çalışıyoruz. Siz hayırseverlerin imkânları çerçevesinde onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Kurban bayramı arifesinde, 'Yetimlerden bir kardeşiniz olsun' sloganıyla yola çıktık. Sizlerden gelen bağışlarla onlarca yetim çocuğu giydirdik. Onlarca aileye gıda, et, giyim ve ayakkabı yardımı yaptık. Giyim, ayakkabı, gıda ve et gibi yardımların toplamında, 37 bin 330 TL yardım yapılmıştır. Şimdiye kadar yaptığınız yardımı ve yapacağınız yardımı Cenab-ı Hak kabul etsin.'' ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir