• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Bingöl Umut Kervanı 2 bini aşkın aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), yüzleri güldürmeye devam ediyor. Yardım Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla 2 bin 20 aileye kurban eti ulaştırdı.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, gönüllülerinden oluşan ekiplerle kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra etleri poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler, ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Ekipler, mahalle mahalle dolaşarak Bingöl Umut Kervanı tarafından daha önceden tespit edilen muhtaç ve yetim ailelere kurban etlerini dağıttı. Bu yılki dağıtımlara Kadın Komisyonu üyeleri de destek verdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Tamaç, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırılması için hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanları keserek etlerini binlerce muhtaç aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Kurban bağışları neticesinde 218 hisse kurbanlık kestiklerini ifade eden Tamaç, "Kestiğimiz kurbanlıkları, 2 bin 20 aileye ikişer kilo olarak ulaştırdık. Kurbanlıkları hazırlayıp, paketleyip önceden tespit ettiğimiz muhtaç ve fakir olan ailelere ulaştırdık. Vatandaşlarımızın ve hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Bu yıl Bingöl'de 2 bin 20 aileye kurban eti ulaştırdık. Cenabı Allah hayırseverlerin yapmış olduğu bu kurbanları kabul eylesin, devamını getirsin inşallah. Bu çalışmada emeği geçen, bizimle koşturan, bayramdan fedakârlık eden, ailesinden ayrı kalıp, sıcağın altında koşturan üyelerimizden ve kardeşlerimizden Rabbim razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir