• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Viranşehir de İkamet Eden Suriyelilerin Dramı Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Viranşehir ilçesinde, Suriye`de yaşanan iç savaş nedeni ile ikamet etmek zorunda olan Suriyeli ailelerin çilesi devam ediyor. Kış mevsimine girilmesiyle birlikte Suriyeli mülteciler barınma ve ısınma noktasında ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Çadırda, ambarlarda yaşayan aileler dışında birçok aile bir yerde yaşamak zorunda kalıyor. Dereme çatma ve sağlıksız yerlerde hayırseverlerin aracılığı ile sığınacak yer bulan aileler ise çok şanslı sayılıyor. Bu yerlerde birçok aile beraber yaşamak zorunda kalıyor.

 

Viranşehir kaymakamlığından ve belediyeden yardım alamadığını ifade eden mülteci aileler ne yapacağını bilmediklerini ifade ederek, \"Burada barınma, sağlık, giyecek, ısınma ve yiyecek noktasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Birçok akraba derme çatma yerlerde beraber yaşıyoruz. Günlerce sıcak bir çorbaya sıcak bir mekâna ve sıcak bir banyoya muhtacız. Suriye ye dönemiyoruz. Yaşadığımız bölge ( Rasılayn ) muhaliflerin elinde ve onlarda halka çok kötü davranıyor. İnsanları zorla cepheye çağırıyorlar\" diye sıkıntılarını dile getirdiler.

 

İlçede Cami-Der İHH ve duyarlı bazı vatandaşlar mülteci ailelere yardımlarda bulunuyor. Cami-Der yetkilileri yaptığı açıklamada, yardımlarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş \" Her konuda yardımlarımız devam ediyor. Özelikle havaların soğuması nedeni ile ailelerin acilen evlere, sobalara ve kışlık giyim malzemelerine ihtiyaç vardır. Biz giyim, gıda ve muhtelif yaşamsal malzeme ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılıyoruz. Bazı aileleri duyarlı vatandaşların katkıları ile evlere yerleştirdik veya yönlendirdik. Duyarlı vatandaşlarımızdan acilen boş ev veya eklentilerini bize bildirmeleridir. Eğer biz bu ailelere sağlıklı barınma imkânları sağlayamazsak birçok Suriyeli kardeşimiz ciddi sağlık sorunları başta olmak özere büyük mağduriyet yaşayacaktır\" dedi. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir