• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sesimizi Duyan Var Mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 400. hafta basın açıklamasını yaptı. Platform, 8 seneden beri başörtülü insanların uğradıkları haksızlıklar gündeme taşınmasına rağmen bu konuda hiçbir ilerleme sağlanmayışına tepki olarak, "400 haftadan beri başörtüsüne özgürlük için bu meydandayız, sesimizi duyan var mı?" pankartını açtı.


Basın açıklamasını Kartepe İnsan Hakları Derneği başkanı Ali Akbaş okudu. Akbaş, "Bu ülkede 90 yıldır ülkeyi idare eden zihniyetin gasp ettiği başörtü özgürlüğünü geri almak, hayatın her alanında ilkokulda, lisede, devlet dairesinde, Millet Meclisinde, her ortamda başörtüsünün özgür olması için 400 haftadan beri, Kocaeli`nde bu meydanda mücadelemizi sürdürdük. Bu haftaki başörtüsüne özgürlük açıklamamızla, yaz, kış, kar, sıcak, soğuk, yağmur demeden, 8 yıl 400 haftayı geride bıraktık. Başörtü zulmüne uğramış mazlum insanların hakları alınana kadarda, şiddete başvurmadan, kimseye zarar vermeden, fakat uğradığımız haksızlığı dile getirmekten geri kalmadan, hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığının son çıkardığı başörtüsü yasağı genelgesi bütün Müslümanları ve insaf ehli insanı derinden üzdüğünü ifade eden Akbaş, "M.E. B bakanına buradan sesleniyoruz, yaptığınız yanlıştan biran evvel geri dönün. Sizi yaradan Rabbimizin emrine aykırı hareket etmekten uzak durun, başörtüsü ve tesettürü tüm alanlarda, okullarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde serbest bırakın, isteyen istediği kıyafetle okuyabilmeli ve çalışabilmelidir, unutmayın ki, bugün Müslümanların haklarını vermeyenler yarın kendi haklarının ellerinden gitmesine engel olamazlar" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir