• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
BAYRAMI YAŞADIK HÜZNE DÖNÜŞMESİN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Bazı noktalarda trafik yoğunluğu da arttı. Tatilin 5. Gününde 45 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın sürücüleri uyararak, “Sürücülerimiz yoğunluktan dolayı her zamankinden daha dikkatli davranmalı” dedi.

5 GÜNDE 45 KİŞİ TRAFİK KAZALARINDA HAYATINI KAYBETTİ

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla trafik yoğunluğunun arttığı 9 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden bayramın son günü Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar ülke genelinde ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Bayram tatilinin 5 günlük bilançosu ise ağır oldu. 9 Ağustostan bu yana meydana gelen trafik kazalarında 52 kişi hayatını kaybederken 427 kişi ise yaralandı. Ayrıca son 24 saatte meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi hayatını kaybetti, 79 kişi yaralandı.

10 MİLYON KİŞİ BAYRAM İÇİN YOLLARA ÇIKTI

Kurban Bayramının bu yıl da yaz tatiline denk gelmesi milyonlarca vatandaşın tatilini memleketlerinde geçirmesi için fırsat oldu. Araçları olanlar arife günü yollara çıkarken otobüs veya uçakları tercih edenler ise aylar öncesinden bilet bulma telaşına girdi. Bu bayram tatilinde 10 milyon kişinin seyahat ettiği tahmin ediliyor. Bayramı sevdikleriyle memleketlerinde geçirenler olduğu gibi tatil yerlerine gidenler de vardı. Tatil yerlerinde de yoğunluklar yaşandığı görüldü.

DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Kurban Bayramı tatilini erken tamamlayan vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Tekirdağ-İstanbul Yolunda araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinin bulunduğu körfezde trafik yoğunluğu yaşandı. Dönüş yolculuğunu son güne bırakmayan tatilciler İstanbul girişinden itibaren yoğunluğa neden oldu. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki illere gitmek için yola çıkan tatilciler Silivri’den itibaren TEM’de uzun kuyruklar oluşturdu. Kurban Bayramı'nda tatil için Edremit Körfezi'ni tercih edenler bölgede yoğunluk oluşturdu. Çanakkale-Balıkesir ve Çanakkale-İzmir kara yollarının Akçay ile Altınoluk tatil bölgelerinin girişlerinde araç yoğunluğu yaşandı. Bölgede araç trafiğinde yaşanan yoğunluk nedeniyle özellikle E-87 kara yolunda kilometrelerce kuyruk oluştu.

(TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın

TŞOF'TAN SÜRÜCÜLERE UYARI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatili için memleketlerine giden ve dönüş için yollara çıkan sürücülerin her zamankinden daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek, "Uzun yola çıkacak vatandaşlarımız araçlarının yola hazır olduğunu kontrol ederek bakımlarını muhakkak yaptırmalı." dedi. Apaydın, yazılı açıklamasında, bayram dönemlerinde trafikteki araç sayısının diğer dönemlere göre 10 kat arttığını kaydetti. Trafik yoğunluğundan dolayı bayram tatillerinde kaza riskinin oldukça yükseldiğine işaret eden Apaydın, son günlerde hava sıcaklığının normalin üzerinde seyretmesinin neden olduğu dikkat dağınıklığı ve asfalt erimelerine karşı sürücülerin oldukça tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

“HIZ YAPMAKTAN KAÇINMALI”

Uzun yola çıkan sürücülere trafik yoğunluğu nedeniyle her zamankinden daha dikkatli davranmaları uyarısında bulunan Apaydın,  "Bu bayramda trafik kazalarını en aza indirmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Trafiğe çıkan sürücülerimiz kendi canını ve sevdiklerini düşünerek hız yapmaktan kaçınmalı. Sevdiklerimize bir saat erken kavuşmak adına hız yapacağız derken canımızdan olmayalım. Karşıdaki araç zaten dikkatli geliyordur diyerek sorumluluğu başkasına devretmeyelim. Özellikle sıcak havanın etkisi ve bayram telaşı bir araya gelince trafikte dikkatler dağılıyor. Bu yüzden güneşin dik açıyla geldiği saatlerde uzun yola çıkmamaya özen gösterelim."


TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken

 “GEÇTİĞİMİZ YIL KURBAN BAYRAMINDA 147 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Vatandaşların bayram dönüş trafiğinde her zamankinden daha tedbirli olması gerektiğine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayramlar dini sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz, sevdiklerimizle buluştuğumuz en özel günler. Bu günleri acı şekilde anılarla ve kayıplarla geçirmemek için trafikte her zamankinden dikkatli ve tedbirli olunmalı. Trafik kazalarının en yoğun yaşandığı günler trafikteki araç sayısının artmasıyla birlikte, bayram gibi özel günler. Geçtiğimiz yıl 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 192 kazada 147 vatandaşımız hayatını kaybederken 702 vatandaşımız da yaralanmıştı. Bu yıl ise 9 Ağustos 13 ağustos gece saat 12 ye kadar meydana gelen kazalarda sadece olay yerinde 45 vatandaşımız hayatını kaybederken 370’i aşkın vatandaşımız da yaralandı. Emniyet kemeri takmak, hız kurallarına uymak, trafik ışıkları ve kavşaklara her zamankinden dikkat etmek gibi kurallara uyulduğunda bu kadar bilanço yaşanmayacaktır. Güzel anılarla geçirdiğimiz bir bayramı üzüntü ve keder ile hastanelerde geçirmemek için vatandaşlarımız bayram dönüşlerinde tedbiri elden bırakmamalı. Yani kazaların yüzde 32 azalması kimseyi aldatmasın ve tedbirli olun” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir