• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından anlamlı kurban eti dağıtımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kurban Bayramı'nda fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıkları esnada hunharca katledilen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın anısına kurban eti dağıttı.

Göçer, il yönetimi ile birlikte Yasin Börü'nün resminin yer aldığı yeleği giyerek, "Yasinler Kurban Eti Dağıtmaya Devam Ediyor" kampanyasına destek verdi.

Gaziantep Umut Kervanı tarafından daha önceden tespit edilen ailelere kurban eti dağıtan Göçer ve il yönetimi ev ev dolaşarak fakir ailelere kurban eti dağıttı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilmesinin ardından 2015 yılında Umut Kervanı Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ""Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın" kampanyasına destek verdiklerini ifade eden Göçer, bu kapsamda her bayramda Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına fakir ve muhtaç ailelere kurban eti dağıttıklarını söyledi.

Göçer, Yasin Börü ve arkadaşlarının fakir ve muhtaç insanlara kurban eti dağıtırken hunhar bir şekilde şehid edildiklerini hatırlatarak, şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile geçtiğimiz hafta vefat eden HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz'a Allah'tan rahmet diledi.

İslam aleminin Kurban Bayramı’na kavuşmanın büyük bir sevincini yaşadığını belirten Göçer, "Kurban Allah'a yaklaşmaktır. Yani Hazreti İbrahim Aleyhisselam, Hazreti İsmail Aleyhisselam'ı kurban etmek isteyerek Allah'a yaklaşmıştır. Onun yolunu sürdüren Yasin Börü ve arkadaşları da mazlum coğrafyamızın insanlarına kurban eti dağıttığı esnada onların yolunu kesen vandallar Yasin ve arkadaşlarını vahşi bir şekilde katletmiştir. Onu üçüncü kattan aşağı atıyorlar. Üzerinden arabayla geçiyorlar, yetmiyormuş gibi bir de yakıyorlar. Bundan dolayı Yasin Börü ve arkadaşlarının fakirlere ulaştırmak istediği ancak ulaştıramadığı etleri HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı olarak fakirlere ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Göçer, "Coğrafyamız fakir olduğundan dolayı uzun süredir evine et girmeyen fakir aileler var. Bundan dolayı ailelere et ulaştırdığımızda onların sevinçlerini görmek lazım, fakirlerin o sevinçleri görülmeye değerdir. Mehmet Yavuz başkanımızın vefatı, Yasin Börü’nün şehadeti ve İslam dünyası da kan ve gözyaşı içinde olduğundan dolayı buruk bir bayram geçirdik. Tüm bunlara rağmen özelde Gaziantep halkının genelde tüm Türkiye ve dünya Müslümanlarının bayramını kutlarım." ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir