• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2488.387
  • ...
Huawei harita servisi geliştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin ambargosu sonrasında Google’a güvenmediğini her defasında dile getiren Huawei, kendi işletim sistemi HongMeng OS’u kullanan ilk akıllı telefonu birkaç ay içerisinde kullanıcılar ile buluşturacak.

Ancak, Google’dan bağımsız hale gelmekte kararlı olan teknoloji devi bu kez kendi harita servisi için kolları sıvadı. Huawei Map Kit ile şirketin ilk etapta ana amacı son kullanıcının aksine, benzer servislere hizmet sağlamak.

Huawei harita servisi 150’den fazla ülkeyi destekleyecek!

Dünya genelinde 150’dan fazla ülkeden bilgi toplayabilen Map Kit’i kullanarak geliştiriciler kendi navigasyon yazılımlarını iyileştirebilecek, API desteği sayesinde Google Maps ile benzer şekilde üçüncü taraf servisler oluşturabilecek.

Booking ve Yandex ile ortak bir çalışmanın sonucunda hazırlanan servis Ekim ayında faaliyete geçirilecek. 40 dilde hizmet sunacak olan Huawei Map Kit’in gerçek zamanlı trafik bilgisi sunacağı belirtilirken, şeritler arasındaki değişimi bile algılayacağı dile getiriliyor.

Huawei’nin haritalama konusunda tecrübesi bulunmuyor olsa da, 160’tan fazla ülkede bulunan baz istasyonları sayesinde çok hızlı şekilde bilgi toplayabileceği belirtiliyor. Huawei Map Kit’in en dikkat çekici özelliklerinden birisi de, artırılmış gerçeklik desteği olması. En çok merak edilen sorunun, yani Huawei Map Kit servisinin son kullanıcıya ne zaman sunulacağının cevabı ise henüz verilmedi.

KAYNAK: SHİFTDELETE

Bu haberler de ilginizi çekebilir