• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
MSB: Güvenli bölgede İHA'larımız göreve başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "ABD ile koordineli bir şekilde Suriye kuzeyinde tesis edilmesi planlanan güvenli bölge kapsamında Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Bölgede insansız hava araçlarımız görev icra etmeye başlamıştır" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı salı günü Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için 6 kişilik Amerika Birleşik Devletleri (ABD) heyetinin Şanlıurfa'ya ulaştığını duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyetinin gelişine ilişkin, “Bu müşterek harekat merkezi kurulduktan sonra müttefiklik ve stratejik ortaklık ruhuna uygun bir şekilde ilerlemeyi ve ABD'li müttefiklerimizle beraber hareket etmek arzusuyla bunları söylüyoruz. Ama diğer taraftan da ister 'B', ister 'C planı' deyin, eğer bunlar yürümezse kendi başımıza yapacağımız faaliyetlerimiz de hareketlerimiz de olacaktır” şeklinde konuşmuştu.

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde oluşturulacak "güvenli bölge" için Ankara ve Washington arasında geçtiğimiz hafta mutabakata varılmıştı.

Amerikan askeri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezi'nin en kısa zamanda kurulması konusunda anlaşma sağlanmıştı. Güvenli bölgenin koordinasyonun bu merkezden yapılması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir