• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
"Mehmet Yavuz yaşantısıyla da vefatıyla da örnek oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven, HÜDA PAR eski Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz ve HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat eden Mehmet Yavuz hakkında İLKHA'ya konuştu.

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Halil Göven, "Mehmet Yavuz, İslam ümmeti için çok kıymetli bir değer olduğunu söyledi.

Yavuz'un hayattayken yaptığı çalışmalardan istifade ettiklerini belirtin Göven, "Şanlıurfa’da kaldığı zamanlarda kendisiyle beraber çalışmalarımız oldu. Seçim sırasında beraber dolaştığımız zamanlar oldu. Mehmet Yavuz’u görüp de sevmeyen kişiyi ben hatırlamıyorum. Şanlıurfa’da, ziyaretlerde bulunduğunda ve hemen sonrasında hasta olduğu dönemde herkes kendisine dua ediyordu. Mehmet Yavuz’u kim tanıyorsa onu bizden soruyordu. Görüştüğümüz sivil toplum kuruluşu başkanları kendisini sürekli soruyordu. Mehmet Yavuz, ümmetin vahdetine vesile olacak bir şahıstı ve oldu inşallah." diye konuştu.

Mehmet Yavuz’un vefatının ardından tüm İslam coğrafyasından taziye mesajları aldıklarına vurgu yapan Göven, "Mehmet Yavuz’un yaşantısı nasıl örnekse vefatı da insanlara örnek oldu. Binlerce, on binlerce insanın bir araya gelmesine vesile oldu. Türkiye dışındaki insanların da bir araya gelmesine vesile oldu. Kendisi için Filistin, Mısır, Cezayir, Yemen’den ve İslam coğrafyasının farklı bölgelerinden taziye mesajları geldi. Bu mesajları gönderen kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Buna vesile olan Mehmet Yavuz kardeşimize Rabbim, rahmetiyle muamele etsin. Rabbim, O’nu cenneti ile şereflendirsin ve bizleri bütün kardeşlerimizle birlikte cennette Peygamber Efendimizin sancağı altında bir araya gelmemizi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR eski Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir de "Onun vefatından sonra il binamıza taziyelerini sunmaya gelen, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapan insanları duyduğumuz zaman, Genel Başkan Yardımcımızı tamamıyla tanıyamadığımızı düşündüğümüz anlar oldu." dedi.

"Camiamız böyle bir şahsiyet yetiştirmiştir"

Mehmet Yavuz’un vefatının ardından her kesimden taziye mesajları aldıklarına değinen Demir, "Şanlıurfa’da bir kilise sorumlusu Mehmet Yavuz’la iki defa görüşmüş ve kendisinden son derece etkilenmiş. Bizleri ziyaret ederek taziyelerini iletti. Ölüm diriltir mi? Ya da ölümle insanlar dirilir mi? Biz, Mehmet Yavuz gibi bir değerin vefatıyla yakın çevremizde Müslümanlarla, İslami camialarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir vahdetin olabileceğine inandık. Her çevreden taziye için paylaşımlar geldi. Her birinin Mehmet Yavuz ile ilgili anlatacağı şeyler oldu. Bunun sonucunda diyoruz ki camiamız böyle bir şahsiyet yetiştirmiştir. HÜDA PAR’ın hemen hemen her ferdinde bulunması gereken özelliklerin toplamı belki Mehmet Yavuz’da bir araya gelmişti. Allah’ın izniyle her ferdimizin ondan alacağı bir şeyler var. Ya da camianın kazandırdığı bir şeyler var ki Allah’a şükür ediyoruz. Mehmet Yavuz kardeşimizi de önceki Kurban Bayramı'nda şehadete gönderdiğimiz Yasin Börü ve arkadaşlarını da rahmet ve minnetle anıyoruz." diye konuştu.

Merhum Yavuz'la uzun mesailer yaptıklarını söyleyen HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Ali Durmaz, onun ender bir şahsiyet olduğunu vurguladı.

"Allah-u Teâlâ Mehmet Yavuzların sayısını artırsın." temennisinde bulunan Durmaz, "Maalesef bu ülke kendisini tamamıyla anlayamadı. Mehmet Yavuz, insanlar onu anlamadan dar-ı bekaya göçtü. Allah-u Teâlâ kendisine rahmet etsin. Kendisini çok sever ve sayardık, çok değerli bir abimizdi. Biz çocuklarımızı Mehmet Yavuz’un misyonu, amacı ve gayesiyle yetiştireceğiz inşallah. Çünkü Mehmet Yavuz demek İslam demek, Mehmet Yavuz demek Allah’ın rızası demek, Mehmet Yavuz demek bu ülkenin selameti ve huzuru demekti. Bunu sağlamak için çok ciddi manada mücadele etmişti. Ülke içinden ve dışından gelen taziye mesajları ve yoğun şekilde taziyesine katılanlardan görüyoruz ki, Mehmet Yavuz İslam için ciddi manada mücadele etmiş ve bu uğurda canını feda etmiştir. Bu münasebetle kendisine rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm İslam âlemine sabır diliyorum." şeklinde konuştu.

Mehmet Yavuz’un vefatının herkesi derinden üzdüğünü belirten HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem ise şunları söyledi: "Ayet-i kerimede Rabbimiz,  ‘Her nefis ölümü tadacaktır sonra bize döndürüleceksiniz’ diyor. O’nun vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Kendisini daima yâd edeceğiz. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Başkanımız bizim her zaman idolümüzdür. Onun yolundan gitmek bizim için bir şereftir. Taziyeleri kabul eden heyetin içindeydim. Gerçekten her kesimden insanlar taziye dileklerinde bulunmak üzere geldiler. Gelen kardeşlerimiz üzüntülerini bizlerle paylaştılar. Bizler de bu duygularına şahit olduk. Mehmet Yavuz herkesin gönlüne girmeyi başarmıştır." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir