• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...

Maliye Bakanı Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter`dan kamuda 4 B statüsünde istihdam edilen sözleşmeli personele ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

Bakan Şimşek, Twitter kullanmaya başladığından beri kendisine en fazla iletilen sorunun, sözleşmeli statüde 4 B çalışanlarla ilgili olduğunu ifade ederek, kamuda sözleşmeli 4 B statüsünde 70 bini sözleşmeli öğretmen olmak üzere yaklaşık 192 bin sözleşmeli personel olduğunu ifade etti.

 

Şimşek,sözleşmeli çalışan personelin memur kadrosunda çalışanlara göre bazı dezavantajları olduğunu belirterek bu dezavantajları başta yer değiştirme hususu ve kurumlar arası nakil ve iş güvencesi olarak sıraladı.
4 B pozisyonunda çalışan sözleşmeli personelin, memur kadrosuna atanmalarını desteklediğini vurgulayan Şimşek, ``Biliyorum bu konuda çok mağdur olan ve sıkıntılar yaşayan arkadaşlarımız var. Bu konuda yapılan düzenlemeleri destekliyor ve yakın zamanda bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Eminim ve diliyorum ki buna ilişkin çalışmalarımız çok yakında müjdeye dönüşecek bir boyuta taşınacaktır. Her zaman olduğu gibi bu konuda da kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bir pozisyon almamız söz konusu olacaktır." İfadelerini kullandı.

Şimşek, bu sorunun seçimden önce çözüleceğini sözlerine ekledi.

İLKHA