• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
“Allah, İbrahim’i teslimiyete sahip olmamızı istiyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleştirdiği bayramlaşma programlarıyla on binlerce kişiyi bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul’da bayramlaşma programı düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından Ayvansaray Kab bin Malik Camii yerleşkesinde düzenlenen programa, 7’den 70’e kadın, erkek yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı.

Cemaatle kılınan ikindi namazına müteakiben Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan program, Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın’ın konuşmasıyla devam etti.

 “Mutlu olmanın zorunlu olduğu mübarek günlerin içerisinde olduğumuzu söyleyen Aydın, “Bugün elhamdülillah 5 milyon hacımız Mina vakfelerini yapıyorlar. Günahları affedildiği için Allah’u Teâlâ’ya hamd ediyorlar. Bizde onların sevinciyle bayram ediyoruz. Nasıl ki Arafat’ta bulunmak mahşerin bir provasıysa Allah’u Teâla da bizim için bayramları cennetin provası yapmıştır. Bugünleri yaşarken birçok yerde dertlerimiz, kederlerimiz, üzüntülerimiz var. Gün geçmiyor ki İslam âlemi yeni bir acıyla, yeni bir felaketle karşılaşmasın. Buna rağmen Allah bize mutlu olmayı zorunlu kılmıştır. Sanal gündemleri bir kenara bırakıp ilahi gündeme teslim olmamızı istiyor. Allah’u Teala hacda yapılan ibadetlere sembol diyor. O sembolleri ayakta tutmamızı istiyor. Burada toplanmamız İslam’ın sembollerinden birisidir. “diye konuştu.

“Kurban etlerinin kardeşliğimiz için bir sembol olduğunu unutuyoruz”

Müslümanların kendi kültür ve yaşam tarzlarından uzaklaştığını hatırlatan Aydın, yaşadığı bir anısını şu şekilde aktardı;

“Geçen bir akraba ziyaretinde maddi durumu düşük olan birisine ne zamandan beri İstanbul’da olduğunu söyledim. 15-20 yıldır burada olduğunu söyledi. 'Hiç kurban eti aldın mı?' diye sordum. ‘Hocam, Allah’a yemin olsun ki geldiğim günden beri hiçbir Allah’ın kulu bana kurban eti getirmemiş. dedi. Allah’u Teâla sembollerimizi ayakta tutmamızı istiyor. Allah sadece buzdolaplarının dondurucularında 8-9 ay kurban eti bırakmamızı istemiyor. Komşunun birisine verdiğiniz bir parça etin ne kadar büyük anlam taşıdığını verdiğimizde anlıyoruz. Bugün Türkiye’nin birçok yerinde, hatta Afrika’dan Asya ülkelerine kadar kurban dağıtıyoruz. Fakat kurban etlerinin sembol olduğunu, içimizdeki kardeşliğin pekişmesi için bir sembol olduğunu unutuyoruz.”

“Allah, İbrahim Aleyhisselam’ın ailesini örnek almamızı istiyor”

Allah’u Teâlâ’nın Hazreti İbrahim’i örnek almamızı istediğini söyleyen Aydın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

Allah bize Mümtehine suresinde Hazreti İbrahim Aleyhisselam’ın ailesini örnek almamızı istiyor. Bu dünyada kurtuluş kapısını görmek isteyen İbrahim Aleyhisselam’ın ailesine baksın. Bu, öylesine anlatılmış kıssalar değildir. Allah, Kur’an-ı Kerim'de yüz yerde İbrahim Aleyhisselam’dan bahseder. Hazreti İbrahim Aleyhisselam gibi bir duruşu bizden istiyor. Yeri gelir belki Nemrut’lar karşınıza çıkar. Onların karşısına çıkın. Yeryüzünde Müslüman olarak sadece siz kalmışsanız dahi baltayı elinize alın ve işinizi tamamlayın. Bizden İbrahim olmamızı istiyor. Siz Allah’ın dinine çağırın çağrınıza icabet edecek olanları görürsünüz.”

Allah’u Teâlâ’nın yeryüzünü yasalarla idare ettiğini ve yasaları Müslümanların lehine değiştirdiğini belirten Aydın, kulların Hazreti İbrahim gibi olmaları halinde yasaları değiştireceğini ifade etti.

Yapılan konuşma ve ikramların ardından salavatlarla teşrik tekbirleri eşliğinde bayramlaşan peygamber sevdalıları, renkli görüntüler oluşturdu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir