• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Kervanı bayramda ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da Diyarbakır’da binlerce haneye kurban eti ulaştırmaya devam ediyor.

Bayramın ilk gününden bu yana üye ve gönüllüleri ile hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışları ile kesilen kurban etlerini mazlumların sofralarına yetiştirmeye gayret ediyor.

Aylar öncesinden kurban bağışı kabulüne başlayan Umut Kervanı, bu zamana kadar taraflarına ulaşan vekaletler doğrultusunda satın almış oldukları kurbanlıkları uzman kasaplar tarafından kestirerek hijyenik ortamda paketledi.

Daha önceden tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere üye ve gönüllüler tarafından bölgenin sıcak hava koşulları da göz önünde bulundurularak dağıtım yapılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, bayramın ilk gününden itibaren aralıksız bir şekilde çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

Kendilerine kurban vekaletlerini veren tüm hayırseverlere teşekkür eden Elelçi, "Üye ve gönüllülerimizle beraber sahadayız. Kurbanlar kesilip hijyenik bir ortamda paketlenerek hayırseverlerin vekaletleri doğrultusunda umutla bekleyen binlerce mağdur aileye ulaştırmaktayız ve inşallah devam da ettireceğiz." dedi.

"Kurban bağışı kabulümüz devam ediyor"

Kurban vekalet kabulünün devam ettiğini söyleyen Elelçi, "Bayramın  4'üncü günü ikindi vaktine kadar kurban bağışı kabulümüz devam edecektir. Bu zamana kadar hayırseverler kurban vekaletlerini bizlere teslim edebilirler. İlk günden bu yana halkımızın bizlere olan teveccühü söz konusuydu ve elhamdülillah halen de devam etmektedir. Tarafımıza verilen kurban vekaletleri ile etleri ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Elelçi, "Geçen sene Diyarbakır Umut Kervanı olarak yaklaşık 10 bin insana ulaşabilecek şekilde kurban vekâleti mevcuttu. Bu yılki hedefimiz inşallah daha da bu sayıyı on binin üzerine çıkarmaktır." şeklinde konuştu.

Yardım alanında hedeflerinin üst limitlere taşımak olduğunu dile getiren Eleçi şunları söyledi:

"Ülkemizde Suriyeli mültecilerin yanı sıra mağdur insanlarında çoğaldığını müşahede etmekteyiz. Kurban Bayramı'nda inşallah bu mazlumların yüzünü güldürme adına hedefimizi büyüterek üst limitlere çıkma gayreti içerisinde olacağız."

Umut Kervanı Ergani’de kurban eti dağıttı

Kurban Bayramı dolayısıyla vekâlet verilen ve bağışlanan kurbanlıkların kesimini gerçekleştiren Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de fakir ve muhtaç ailelere kurbanlık et ulaştırarak ailelerin yüzlerini güldürdü.

Konu hakkında açıklama yapan Ergani Umut Kervanı yetkilisi Mustafa Öz, haftalar öncesinden kurban hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Hayırsever vatandaşların bağışladığı etleri bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Öz, “Ergani’de kurban çalışmamıza iki hafta önce başladık. Bize müracaat eden vatandaşların kurbanlıklarını hazırladık. 14 küçükbaş hayvanın kesimine aracılık ettik. Bunun dışında bize et bağışında bulunan kardeşlerimiz oldu. Kurban Bayramı'nın birinci gününde kesim yaptık. Eti bir gün dinlendirdikten sonra ekipler halinde etleri mahallelerde dağıttık. Hava sıcaklığından dolayı etlerin ulaştırılması noktasında hassasiyet gösterdik. 166 aileye kurban eti ulaştırdık. Bize kurban eti bağışında bulunanlara, fiziki olarak yardımcı olanlara teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Kurbanlarını kabul etsin inşallah." dedi.

Kurban Bayramı'ndan sonra da muhtaçlara yardımcı olacaklarını söyleyen Öz, hayırseverlerin desteklerini beklediklerini ifade etti. (Ramazan Zeren- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir