• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
BM Zaferinin Ardından Filistin`in İlk Ziyareti Türkiye`ye!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin `in Birleşmiş Milletler `de `üye olmayan gözlemci devlet` statüsü kazanmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas , yurt dışına yapacağı ikili çerçevedeki ilk resmi ziyaretini Türkiye`ye gerçekleştirecek. Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün daveti üzerine 10–12 Aralık tarihlerinde resmi bir ziyaret için Türkiye`ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre; ziyaret kapsamında Mahmud Abbas, 11 Aralık`ta Ankara`da temaslarda bulunacak. Abbas`ın bu temaslarında Türkiye ile Filistin arasındaki çok boyutlu işbirliğinin yanı sıra, muhtelif bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Ortadoğu Barış Süreci`nin daima aktif bir destekçisi olan Türkiye`nin, bölgede kapsamlı, adil ve sürdürülebilir bir barış hedefine yönelik olarak, iki devletli çözüm vizyonu temelinde, Filistin Devleti`nin ve kardeş Filistin halkının uluslararası camiada hak ettiği konuma kavuşması için uzun yıllardır yoğun gayret sarf ettiğine dikkat çekilen açıklamada ayrıca Abbas`ın ziyaretinin, Türkiye`nin dost ve kardeş Filistin`e vermekte olduğu kararlı desteğin yinelenmesi ve iki devlet arasındaki müstesna ilişkilerin pekiştirilmesi için ilave bir vesile teşkil edeceği vurgulandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir