• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
El-Ğanim: Kudus'ü ve Filistinlileri yalnız bırakmak utanç verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuveyt Millet Meclisi Başkanı Merzuk El-Ğanim, mübarek Kurban Bayramı sabahı Mescid-i Aksa'da namaz kılanların üzerine saldırmasının ardından işgal rejimine tepki gösterdi.

El-Ğanim, işgal rejimine, uluslararası çapta kapsamlı bir baskı uygulanması için Arap dünyasında, İslam âleminde ve uluslararası alanda harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

El-Ğanim, işgal güçlerinin Kurban bayramı sabahı Mescidi Aksa alanında namaz kılanlara hunharca saldırılarda bulunmalarının sözde barış çağrılarının ve içi boş çözüm formüllerinin hiçbir şey getirmediğini bir kez daha belgelediğini dile getirdi.

El-Ğanim siyonist işgal rejiminin sadece baskı ve kuvvet dilinden anladığına işaret ederek özelde Kudüslülerin ve genelde Filistinlilerin siyonistlerin düşmanca tutumları karşısında yalnız ve desteksiz bırakılmalarının utanç verici olduğunu vurguladı.

El-Ğanim "Siyonist işgal güçlerinin bu saldırgan tutumları karşısında askeri şartlarımız elvermiyorsa bu, Arap dünyasında, İslam âleminde ve uluslararası çapta siyasi, kültürel ve hukuki alanda yoğun bir şekilde ve gündelik olarak bir şeyler yapmamıza engel değildir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir