• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bayramlar ümmet olmanın umudunu taşır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Programda konuşan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, İslam coğrafyasındaki akan gözyaşı ve kanın müsebbiplerinin emperyalistlerin kukla yöneticileri olduğuna dikkat çekerek, Kurban Bayramı'nda oluşan birlikteliğin ümmet olma bilinci ve umudunu kazandırdığını ifade etti.

Altunkaynak,  "İslam’ın önemli şiarlarından Kurban Bayramı'nı İslam âlemi olarak buruk da olsa idrak etmiş bulunuyoruz. Evet, buruk diyoruz. Gerçekten dünyanın dört bir yanında emperyalist güçlerin verdiği emirlerle Müslümanların kanı oluk oluk akmaktadır. İslam ülkelerinin başına atadıkları kukla yöneticiler sayesinde İslam ülkelerinin yer altı ve yer üstü kaynakları tarumar edilmekte ve maalesef Müslümanlar seyirci kalmaktadır. Çok acı bir durum. Çok kısa bir süre önce Suud Krallığı yaklaşık 500 milyon dolara bir tabloyu satın alırken, yanı başlarındaki Yemen’de çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere insanlık ölmektedir. Ve bir hac mevsiminde milyonlarca kurban kesildiği halde bu çocuk ve kadınlar açlıktan ölüyorsa Müslümanların bunun muhasebesini iyi yapması lazım." dedi.
"Emperyalistler büyük projeler peşindeler"

Emperyalistlerin oyunlarını bozmak için ümmet bilinciyle  hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Altunkaynak, "Zalimler ve müstekbirler, emperyalist güçler İslam âlemi için büyük projeler peşindedirler.   Onların oyunlarını bozmak hepimizin birinci ve öncelikli vazifeleri arasında yer almalıdır. Bu da ümmet bilinciyle hareket etmekten geçer. Eğer biz ümmet bilinciyle hareket edip dünya sevgisini ve ölüm korkusunu bir kenara itmek suretiyle hareket edersek Allah’ın izniyle zalimler ve müstekbirler bize hiçbir şey yapamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Altunkaynak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayramlar umuttur, özlemdir ve berekettir. Bu vesileyle bizim temennimiz yarınların daha güzel olması için azami gayretin gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ümmet bilinciyle; yani aidiyeti ve milliyeti ne olursa olsun, Dünyanın neresinde olursa olsun, Allah’ın davasını yüceltmek için çalışan bir Müslüman varsa, bir mücadele varsa orası bizim için cihada layık bir vatandır. Bu şiarla hareket edersek Allah’ın izniyle ümmet olarak büyük başarılar elde edeceğimize inanıyoruz."

Mehmet Yavuz için taziye duası yapıldı

Program sonunda, geçtiğimiz günlerde vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz için taziye duası okunarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarını ve sevenlerine başsağlığı ve sabır temennilerinde bulunuldu.

Program yapılan ikramların ardından, salâvatlar eşliğinde vatandaşların bayramlaşmasıyla sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir