• DOLAR 32.507
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2492.473
  • ...
SON DAKİKA
Londra'da Myanmar mültecileri için sergi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş'in güneyindeki ormanlarda yer alan ve yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan mülteci kampı, Londra'da bir alışveriş merkezinde sergilendi.

İnsani yardım hareketi Kızılhaç tarafından oluşturulan etkileşimli sergide alışveriş merkezinin ziyaretçileri, 2017'den itibaren Myanmar ordusunun şiddet eylemlerinden kaçan Arakanlılardan oluşan 1 milyona yakın mültecinin nasıl şartlarda yaşadığını görme imkanı buldu.

Sergi hakkında konuşan İngiliz Kızılhaç yetkilileri 2 yıl önce Myanmar'da başlayan baskıları hatırlatmayı ve muson yağmurlarına dayanıksız barınaklarda yaşamak zorunda kalan mültecilere yönelik farkındalığı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kızılhaç İngiltere'nin sözcüsü Paul Amadi, "İnsanların iki yıldır devam eden insanlık krizini anlayarak sergiden ayrılmasını istiyoruz. Burada giderek artan risk altında oldukça kırılgan bir topluluktan bahsediyoruz." şeklinde konuştu.

Londra'nın doğusundaki Westfield alışveriş merkezindeki sergide Bangladeş'teki 900 binden fazla mülteciye "kapılarını açan" tipik bir barınağı ve mültecilerle görüşme videolarını görmek mümkün.

Amadi, mültecilerin kamplarda yaşadığı zorlukların kişisel olarak anlaşılmasını ve insanları mülteci kamplarına yardım etmek için bağışta bulunmaya itmesini dilediklerini söyledi.

İngiliz Kızılhaç'ı, mülteci kamplarına sağlık, temiz su, barınma, yiyecek desteği ve psikolojik yardım sağlamak amacıyla Bangladeş Kızılay'ı ile birlikte çalışıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir